سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی حساسیت زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز چریک آباد ارومیه

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 711
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED14_202

Index date: 29 April 2020

پهنه بندی حساسیت زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز چریک آباد ارومیه abstract

شناسایی مناطق حساس به زمین لغزش و پهنه بندی حساسیت آن، در کاهش خطرات احتمالی ناشی از رخداد زمین لغزش ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. هدف از انجام این مطالعه پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز هریک آباد ارومیه می باشد. برای این منظور ابتدا نقاط لغزشی حوزه با استفاده از بازدیدهای میدانی و نرم افزار گوگل ارث شناسایی و نقشه پراکنش آنها در نرم افزار ArcGIS تهیه گردید. یازده عامل شامل لایه های ارتفاع، بارش، درصد شیب، جهت شیب ، لیتولوژی، کاربری اراضی، شاخص نرمال شده تفاوت پوشش گیاهی و عناصر خطی فاصله از آبراهه، فاصله از گسل، فاصله از جاده و فاصله از روستا به عنوان عوامل موثر بر وقوع زمین لغزش به کارگرفته شدند. نقشه پراکنش زمین لغزش ها برای هریک از این عوامل جداگانه در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی تهیه و رقومی گردید. در نهایت نقشه نهایی پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی برای منطقه مورد تهیه شد.

پهنه بندی حساسیت زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز چریک آباد ارومیه Keywords:

هریک آباد , زمین لغزش , مدل فرایند سلسله مراتبی , ROC , GIS

پهنه بندی حساسیت زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز چریک آباد ارومیه authors

عبدالعزیز حنیفی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه ارومیه

حبیب نظرنژاد

استادیار، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه

سعید نجفی

استادیار، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه

آیدینگ کرنژادی

دانش آموخته دکتری آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاان

مقاله فارسی "پهنه بندی حساسیت زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز چریک آباد ارومیه" توسط عبدالعزیز حنیفی نیا، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه ارومیه؛ حبیب نظرنژاد، استادیار، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه؛ سعید نجفی، استادیار، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه؛ آیدینگ کرنژادی، دانش آموخته دکتری آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاان نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هریک آباد، زمین لغزش، مدل فرایند سلسله مراتبی، ROC ، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 10 اردیبهشت 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 711 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شناسایی مناطق حساس به زمین لغزش و پهنه بندی حساسیت آن، در کاهش خطرات احتمالی ناشی از رخداد زمین لغزش ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. هدف از انجام این مطالعه پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل فرایند سلسله مراتبی در حوزه آبخیز هریک آباد ارومیه می باشد. برای این منظور ابتدا نقاط لغزشی حوزه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زمین لغزش طبقه بندی شده است.