سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی سرعت موج برشی آبرفت های تبریز بااستفاده از آزمایشات لرزه ای وSPT

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,304

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAGE05_004

Index date: 3 October 2010

بررسی سرعت موج برشی آبرفت های تبریز بااستفاده از آزمایشات لرزه ای وSPT abstract

شهر تبریز به وسیله رسوبات آبرفتی ریزدانه و درشت دانه پوشیده شده است. عمق سنگ بستر زمین شناسی از حدود چند متر تا بیش از 100 متر می‌رسد. عمق آبهای زیرزمینی بین 3 تا بیش از 30 متر است. در مناطق مختلف شهر، جنس خاکها و تراکم و سفتی آنها متفاوت بوده و لذا سرعت موج برشی نیز متفاوت است. سرعت موج برشی خاک در طراحی لرزه‌ای سازه ها مهم است. معمولاً در لایه هایی که سرعت موج برشی به بیش از 760 متر بر ثانیه برسد، سنگ کف لرزه ای در نظر گرفته می شود. اساس روش لرزه ای بر پایه اندازهگیری زمان رسیدن امواج لرزه ای حاصل از چشمه، واقع در سطح به گیرنده امواج واقع در درون چاه می باشد که محاسبه سرعت امواج از روی اولین زمان رسیدها و فاصله ژئوفون تا چشمه، صورت می گیرد. در این راستا از تلفیق داده های لرزه ای درون چاهی و اطلاعات حاصل از بررسی های ژئوتکنیکی و نیز از روش های تجربی مانند استفاده از عدد نفوذ استاندارد SPT برای تعیین سرعت موج استفاده می گردد.در این تحقیق بر اساس اطلاعات ژئوتکنیکی بیش از 120 گمانه به همراه نتایج بدست آمده از حدود 20 آزمایش لرزه ای در گستره آبرفت های شهر تبریز، سرعت موج برشی لایه های خاک بررسی شده است. سرعت موج برشی لایه های آبرفتی مختلف از 150 تا 1100 متر بر ثانیه تغییر می کند. عمق سنگ کف لرزه ای نیز از حدود چند متر تا بیش از 50 متر تغییر می کند. بر اساس سرعت موج برشی خاکها و اعداد نفوذ استاندارد، یک رابطه تجربی برای خاکهای آبرفتی تبریز ارائه شده است.

بررسی سرعت موج برشی آبرفت های تبریز بااستفاده از آزمایشات لرزه ای وSPT Keywords:

بررسی سرعت موج برشی آبرفت های تبریز بااستفاده از آزمایشات لرزه ای وSPT authors

محمد فرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ا

ابراهیم اصغری کلجاهی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک 138)، گزارش مطالعات ژئوفیزیک ...
پژوهش عمران راهوار (138)، گزارش مطالعات ژئو تکنیک خط 2 ...
ق - جعفری، م؛ اصغری، ا.؛ رحمانی، ا؛ (1F) رابطه ... [مقاله کنفرانسی]
جفری، . کمالیان _ (1374)، ز پهنه‌بندی ژئوتکنیک لرزه‌ای جنوب ...
فریدی، م؛ خدابنده، ع؛ (1)، گزارش زمین _ تبریز 2 ...
مهندسین مشاور زمین ژرفاب 1388) گزارش مطالعات ژئوفیزیک طرح مقاوم ...
Crice D., (2002), Borehole Shear-Wave Surveys for Engineering Site Investigations, ...
Ishihara K., Ansal A. M. "Dynamic behavior of soils, . ...
Japan Working Group For TC-4 Committee, (1992), Seismic zoning on ...
Otha Y., Goto N., (1978), "Empirical shear wave velocity equations ...
Seed H. B: Idriss I. M, (1970), "Soil modulus and ...
Sykora W.D: Koester P.J. , (1988), "Correlations between dynamic shear ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی سرعت موج برشی آبرفت های تبریز بااستفاده از آزمایشات لرزه ای وSPT" توسط محمد فرجی، دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ا؛ ابراهیم اصغری کلجاهی، استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز، نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آزمایشات لرزه‌ای، سرعت موج برشی، آبرفتهای تبریز، عدد SPT هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2304 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهر تبریز به وسیله رسوبات آبرفتی ریزدانه و درشت دانه پوشیده شده است. عمق سنگ بستر زمین شناسی از حدود چند متر تا بیش از 100 متر می‌رسد. عمق آبهای زیرزمینی بین 3 تا بیش از 30 متر است. در مناطق مختلف شهر، جنس خاکها و تراکم و سفتی آنها متفاوت بوده و لذا سرعت موج برشی نیز متفاوت است. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی سرعت موج برشی آبرفت های تبریز بااستفاده از آزمایشات لرزه ای وSPT با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.