سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اسپینل، تنها فاز کریستالوگرافی پایدار در مقابل سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های آمیزه افیولیتی بافت در استان کرمان

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,486

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAGE05_195

Index date: 3 October 2010

اسپینل، تنها فاز کریستالوگرافی پایدار در مقابل سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های آمیزه افیولیتی بافت در استان کرمان abstract

آمیزه افیولیتی بافت با مساحت تقریبی 617 کیلومتر مربع، در امتداد گسل های بافت و شهربابک در جنوب استان کرمان قرار گرفته است. مطالعات صحرایی و میکروسکوپی بر روی پریدوتیت ها، کرومیتیت ها و دونیت های همراه در منطقه، حاکی از تشکیل آن ها در شرایط گوشته ای است. در اثر شدت بالای سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های منطقه، تقریباً تمامی کانی های اولیه از بین رفته اند و اسپینل ها تنها کانی مقاوم اولیه در مقابل سرپانتینیتی شدن در این سنگ ها هستند که ترکیب شیمیایی آن ها تغییر چندانی نکرده است. در این مطالعه با استفاده از ترکیب شیمیایی اسپینل های موجود، ژنز و محیط تکتونیکی پریدوتیت ها و کرومیتیت های منطقه، تشخیص داده شده است. سنگ های منطقه را از نظر منشأ، می توان به دو گروه تقسیم کرد: یکی پریدوتیت ها که خود شامل هارزبورژیت، دونیت و لرزولیت بوده و به کمپلکس نوع آلپی تعلق دارند و در بین آن ها، هارزبورژیت ها، احتمالاً در نتیجه ذوب بخشی 15 تا 20 درصدی، از یک گوشته لرزولیتی بارور بوجود آمده اند. گروه دوم کرومیتیت ها هستند که می توان برای آن ها یک منشأ ماگمایی را پیشنهاد داد. کرومیتیت های مورد مطالعه از نوع پودیفرم بوده و به صورت لایه های غیرممتد و یا عدسی توسط دونیت های کاملاً سرپانتینیتی شده احاطه شده اند. کرومیت های موجود در منطقه، با میانگین Cr2O3 برابر 62/8 درصد و Cr# برابر 0/83 از نوع کرومیت غنی از Cr می باشد و جزء کانسنگ های کرومیت درجه یک دنیا محسوب می شوند. با استفاده ازمقدار Mg# و Cr# موجود در آن ها مشخص می شود که کرومیتیت های منطقه از مذابی با ترکیبی بونینیتی در زون سوپراسابداکشن متبلور شده اند. به نظر می رسد که ذخایر کرومیت منطقه بافت، ابتدا در مجموعه افیولیتی اولیه در داخل لایه های دونیتی تشکیل شده و سپس در مراحل بعدی در نتیجه سرپانتینیتی شدن بخش های اولترامافیک و متعاقب آن عملکرد دیاپیریک توده های سرپانتینیتی، این ذخایر به درون زون های برشی درون سرپانتینیت ها رانده شده و جایگزین شده اند. محیط تشکیل پریدوتیت ها و کرومیتیت های منطقه، احتمالاً یک زون سوپراسابداکشن در محیط پشت قوسی می باشد.

اسپینل، تنها فاز کریستالوگرافی پایدار در مقابل سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های آمیزه افیولیتی بافت در استان کرمان Keywords:

اسپینل، تنها فاز کریستالوگرافی پایدار در مقابل سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های آمیزه افیولیتی بافت در استان کرمان authors

نادیه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی

حمید احمدی پور

دکترای پترولوژی

سیما پیغمبری

دانشجوی دکتری پترولوژی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابد، در : نجف زاده، علی رضا، 136، پترولوژی، ژئوشیمی ...
Ahmadipour, H., Sabzehei, M., Whitechurch, H., Rastad, E., and Emami, ...
Arvin, M. and Robinson, P. T., 1994, The petrogenesis and ...
Barnes, S. J. and Roeder, P. L., 2001, The range ...
Bonatti E, and Michael, P. J., 1989, Mantle peridotites from ...
Bonavia, F.F., Diella, V., Ferrario, A., 1993, Percambrian podiform chromitites ...
Dick, H. J. B. and Bullen, T. 1984, Chromian spirel ...
Edwards, S. J. and Malpas, J., 1995, Multiple origins for ...
Gahlan, H. A., Arai, S.. Ahmed, A. H., Ishida., Y.. ...
G ozalez-Mane era, G., Ortega- Gutierrez, F., Proenza, J. A. ...
Haggerty, S. E., 1991, Oxide mineralogy of the upper mantle. ...
Jan, M.Q. and Windley, B.F., 1990. Chromian spirel-silicate chemistry in ...
Kamenetsky, V.S., Crawford, A.J. and Meffre, S., 2001, Factors controlling ...
Liipo, J., Vuollo, J., Nyka nen, V., Pirainen, T., Pekkarinen, ...
Matsumoto, I. and Arai, S., 2001, Morphological and chemical variations ...
Matveev, S. and Ballhaus, C., 2002, Role of water in ...
Niu, Y., O'Hara, M.J., Pearce, J.A., 2003, Initiation of subduction ...
Plank, T. and Langmuir, C. H., 1998, An evaluation of ...
Shafaii Moghadam, H., Robert J. Stern, and Rahgoshay, M., 2010, ...
Zhou, M. F., Robinson, P. T.. Malpas, J. and Li, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اسپینل، تنها فاز کریستالوگرافی پایدار در مقابل سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های آمیزه افیولیتی بافت در استان کرمان" توسط نادیه محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی؛ حمید احمدی پور، دکترای پترولوژی؛ سیما پیغمبری، دانشجوی دکتری پترولوژی نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسپینل، آمیزه افیولیتی بافت، سرپانتینیت، سرپانتینیتی شدن، کرومیتیت هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1486 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آمیزه افیولیتی بافت با مساحت تقریبی 617 کیلومتر مربع، در امتداد گسل های بافت و شهربابک در جنوب استان کرمان قرار گرفته است. مطالعات صحرایی و میکروسکوپی بر روی پریدوتیت ها، کرومیتیت ها و دونیت های همراه در منطقه، حاکی از تشکیل آن ها در شرایط گوشته ای است. در اثر شدت بالای سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های منطقه، تقریباً ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اسپینل، تنها فاز کریستالوگرافی پایدار در مقابل سرپانتینیتی شدن در پریدوتیت های آمیزه افیولیتی بافت در استان کرمان با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.