سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه پونه سا (Nepeta pogonosperma)

Publish Year: 1399
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 523

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NACONF10_036

Index date: 12 August 2020

بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه پونه سا (Nepeta pogonosperma) abstract

پرایمینگ یکی از روشهای بهبود جوانهزنی بذر است که میتواند باعث افزایش و یکنواختی جوانه زنی بذر شده و استقرار گیاهچه در مزرعه را حتی در شرایط تنش تسهیل نماید. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر بهبود جوانه زنی بذر گیاه پونه سا (Nepeta pogonosperma) و تعیین بهترین تیمار برای استقرار گیاهچه به، صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل اسید سالیسیلیک در 4 سطح 0، 0/5، 1 و 2 میلی مولار در مدت زمان صفر، 8، 16، 24 ساعت و دمای 22±2درجه سانتیگراد بود. در این آزمایش صفات درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقهچه و طول گیاهچه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که اثر پرایمینگ اعمال شده با استفاده از اسید سالیسیلیک بر تمامی صفات مورد بررسی در سطح احتمال %1 معنیدار گردید. مقایسه میانگین اثر اسید سالیسیلیک نشان داد که تیمار 16 ساعت اسید سالیسیلیک با پتانسیل اسمزی 0/5 میلی مولار بیشترین تاثیر را بر بهبود مولفه های جوانهزنی بذر پونهسا دارا بود. همچنین مشخص شد که غلظتهای پایین این هورمون اثرات افزاینده و غلظتهای بالای آن اثرات کاهنده بر خصوصیات جوانهزنی بذر پونه سا دارد.

بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه پونه سا (Nepeta pogonosperma) Keywords:

بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه پونه سا (Nepeta pogonosperma) authors

مریم زارع زاده مهریزی

بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مقاله فارسی "بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه پونه سا (Nepeta pogonosperma)" توسط مریم زارع زاده مهریزی، بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسید سالیسیلیک، پونه سا (Nepeta pogonosperma)، جوانه زنی، شاخصهای جوانه زنی هستند. این مقاله در تاریخ 22 مرداد 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 523 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پرایمینگ یکی از روشهای بهبود جوانهزنی بذر است که میتواند باعث افزایش و یکنواختی جوانه زنی بذر شده و استقرار گیاهچه در مزرعه را حتی در شرایط تنش تسهیل نماید. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر بهبود جوانه زنی بذر گیاه پونه سا (Nepeta pogonosperma) و تعیین بهترین تیمار برای استقرار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر پرایمینگ هورمونی (اسید سالیسیلیک) و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه پونه سا (Nepeta pogonosperma) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.