سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

زیست انباشتگی سرب در برخی از گیاهان مرتعی پیرامون بزرگراه رزن - همدان

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,113

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_122

Index date: 2 June 2006

زیست انباشتگی سرب در برخی از گیاهان مرتعی پیرامون بزرگراه رزن - همدان abstract

نظر به افزایش روزافزون راههای حمل و نقل زمینی و ازدیاد وسایل نقلیه موتوری در سراسر جهان اکنون مناطق وسیعی از محیط زیست در معرض آلودگی به سرب حاصل از وسیله نقلیه موتوری میباشد. ذرات سرب منتشره از اگزوز اتومبیلها به دو طریق گیاهان محیط اطراف جاده ها را آلوده میسازند. یکی رسوب بر روی شاخ و برگ گیاه از اتمسفر و دیگری رسوب بر سطح خاک و جذب آن بوسیله ریشه گیاهان و انتقال آن به اندامهای فوقانی است. گیاهان توان انتقال مقادیر زیادی از محلول خاک را به داخل پیکره خود دارند. این محلول از میان ریشه وارد آوندهای آن شده و توسط فرآیند تعرق به صورت بخار آب خالص از بر گها خارج م یگردد. در طول این فرآیند آلاینده های موجود در آب خاک جذب گیاه می شوند و در گیاه تجزیه و یا متوقف شده, یا توسط فرآیند تعرق از برگها بصورت بخار خارج می شوند( ٥). بنابراین تبخیر و تعرق از قسمتهای هوایی گیاه، حرکت محلول جذب شده را از میان گیاه به حداکثر م یرساند و میزان تجمع آلاینده ها؛ بخصوص عناصر سنگین, میتواند هزارها برابر غلظت آنها در خاک گردد. پتانسیل یک گیاه برای تجمع عناصر سنگین بستگی به توان سازگاری گیاه و توان فرا انباشتی آن دارد. بنابراین برای فهم و مکانیسم جذب عناصر مطالعه فیزیولوژی آن که شامل جذب فعال، انتقال بداخل ریشه، ساقه و برگ و تجمع بیولوژیکی در اندا مهای ویژه م یشود, بسیار ضروری است. برای نمونه، در خا کهایی که لایه های بالایی آنها آلوده است، گون ههای با ریش ههای کم عمق در جذب موثرتر هستند, در حالیکه گیاهان با ریش ههای عمیق برای آلودگی عمقی کارساز هستند( ٥). بطور کلی, گیاهان مرتعی کنار بزرگراه که مورد استفاده دا مها قرار م یگیرند، با جذب سرب از محیط اطراف, در معرض آلودگی به این عنصر سمی قرار دارند. علاوه بر آسیبهایی که به خود گیاه وارد می شود, با تغذیه حیوانات و در پی آن تغذیه انسان از این حیوانات، زنجیره غذایی در خطر آلودگی به سرب قرار گرفته و امنیت زیستی اکوسیستم را به مخاطره می اندازد

زیست انباشتگی سرب در برخی از گیاهان مرتعی پیرامون بزرگراه رزن - همدان authors

پروانه ابراهیمی

کارشناسی ارشد خاکشناسی

مقاله فارسی "زیست انباشتگی سرب در برخی از گیاهان مرتعی پیرامون بزرگراه رزن - همدان" توسط پروانه ابراهیمی، کارشناسی ارشد خاکشناسی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1113 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نظر به افزایش روزافزون راههای حمل و نقل زمینی و ازدیاد وسایل نقلیه موتوری در سراسر جهان اکنون مناطق وسیعی از محیط زیست در معرض آلودگی به سرب حاصل از وسیله نقلیه موتوری میباشد. ذرات سرب منتشره از اگزوز اتومبیلها به دو طریق گیاهان محیط اطراف جاده ها را آلوده میسازند. یکی رسوب بر روی شاخ و برگ گیاه از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله زیست انباشتگی سرب در برخی از گیاهان مرتعی پیرامون بزرگراه رزن - همدان با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.