سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر کاربرد فاضلاب خام شهری بر غلظت کادمیم، سرب، نیکل، مس و روی در خاک و گیاه جو

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,500

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_203

Index date: 2 June 2006

تاثیر کاربرد فاضلاب خام شهری بر غلظت کادمیم، سرب، نیکل، مس و روی در خاک و گیاه جو abstract

آلودگی منابع آب و خاک با فلزات سنگین مشکلی جدی و در حال گسترش است. ورود فلزات سنگین از طریق فعالیت انسانی باعث آلودگی بسیاری از خاک ها شده به طور ی که شدت آلودگی در ا ین خاک ها یا بیش از حد طبیعی است و یا به زودی به آن خواهد رسید ( ۶). تحقیقات نشان داده در خاک ها ی متاثر از پساب شهر ی، میزان سرب خاک ممکن است تا 1/5 برابر خاک ها ی غ یر آلوده برسد . به علاوه در خاک ها ی متاثر از پساب ها ی صنعتی، غلظت سرب، کرم، ن یکل و مس به طور معن ی دار ی افزا یش یافته است ( ۷). نتایج بررسی شش ساله درباره تأثیر مصرف فاضلاب خام بر ذرت نشان داد که از سال اول، مقدار تجمع مس، رو ی و سرب و از سال دوم مقدار تجمع کروم بیشتر از شاهد بود و مقدار تجمع عناصر در گیاه برای تیمار های به کار گیری از فاضلاب از نظر سرب تا سه برابر و برا ی د یگر عناصر تا دو برابر مقدار تیمار شاهد که ار آب چا ه استفاده شده بود افزا یش یافت( ۱). بر اساس نتایج تحقیقات، سرب به راحت ی توسط ر یشه ها ی گ یاه جذب شده ول ی انتقال آن به اندام هوا یی محدود می باشد( ۹). بر عکس آن کادم یم دارا ی تحرک ز یاد در گیاه بوده و به راحتی به بخش های مختلف گیاه انتقال م ی یابد( ۵). بررسی ها نشان داده که آب یاری طولانی مدت اراضی جنوب تهران با فاضلاب شهر ی باعث افزا یش غلظت سنگین سرب، رو ی و مس در اراضی و گیاهان تحت آب یاری با فاضلاب نسبت به اراضی و گیاهان شاهد تحت آبیاری با آب قنات شده است ( ۲ و ۳). با توجه به محدود یت منابع آب موجود در قم و فقیر بودن این خاک ها از نظر مواد آلی و لزوم افزا یش آن با استفاده از فاضلاب، و از سو ی د یگر با توجه اثرها ی ز یست مح یطی استفاده از فاضلاب در اراضی کشاو رزی منطقه، بررسی اثر فاضلاب خام بر غلظت عناصر سنگین کادم یم، سرب، نیکل، مس و رو ی موجود در خاک و گیاهان کاشته شده در این اراضی امری لازم به نظر می رسد.

تاثیر کاربرد فاضلاب خام شهری بر غلظت کادمیم، سرب، نیکل، مس و روی در خاک و گیاه جو authors

محمدهادی میرزاپور

عضو هیات علمی،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم

رضا وکیل

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم

امیرحسین خوشگفتار

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

مقاله فارسی "تاثیر کاربرد فاضلاب خام شهری بر غلظت کادمیم، سرب، نیکل، مس و روی در خاک و گیاه جو" توسط محمدهادی میرزاپور، عضو هیات علمی،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم؛ رضا وکیل، محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم؛ امیرحسین خوشگفتار، استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1500 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آلودگی منابع آب و خاک با فلزات سنگین مشکلی جدی و در حال گسترش است. ورود فلزات سنگین از طریق فعالیت انسانی باعث آلودگی بسیاری از خاک ها شده به طور ی که شدت آلودگی در ا ین خاک ها یا بیش از حد طبیعی است و یا به زودی به آن خواهد رسید ( ۶). تحقیقات نشان داده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر کاربرد فاضلاب خام شهری بر غلظت کادمیم، سرب، نیکل، مس و روی در خاک و گیاه جو با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.