سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش سیستم های سطوح آبگیر باران در تولید باغات دیم در اراضی شیبدار

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,465

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCUIMWR02_215

Index date: 16 December 2010

نقش سیستم های سطوح آبگیر باران در تولید باغات دیم در اراضی شیبدار abstract

بررسیهای انجام شده نشان میدهد که بخش عمدهای از سطح کشور در محدوده مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته است. مقادیر ناچیز بارندگی در چنین مناطقی همراه با پراکنش نامناسب آن موجب گشته تا وقوع خشکسالیها و کمبود آب، مانع اصلی توسعه قلمداد شود . در این شرائط عدم برخورداری ساکنین آبخیزها از روشهای علمی و عملی در مدیریت بهینه و بهره برداری مناسب از ریزشهای جوی، از عوامل اصلی کاهش تولیدات گیاهی، تشدید فرسایش و هدر رفت آب حاصل از بارش میباشد. این تحقیق که حاصل اجرای چندین پروژه تحقیقاتی در استانهای کشور است. در پی ارائه راهکارهای مطمئن در توسعه باغات و مدیریت اراضی دیم در حوضههای آبخیز میباشد. تحقیقات همزمان بر روی دو پروژه ارزیابی شکل سامانه و بررسی روشهای موثر بر افزایش ذخیره رطوبتی خاک در مراوه تپه (زیرمجموعههای طرح ملی)، نتایج ارزشمندی را به همراه داشته است. مقایسه تیمارها از طریق آزمون میانگینها در پروژه ارزیابی شکل سامانهها، تاثیر شکل سامانه لوزی و هلالی را در سطح 99 درصد نشان میدهد. مقایسه دو پروژه یاد شده در منطقه مراوه تپه بیانگر ویژگی منحصر بفرد رفتار تیمارها در ذخیرهسازی رطوبت خاک بوده است. نتایج مقایسه میانگین تیمارها در هر دو پروژه، ضمن معنی داری در سطح 99 درصد، بطور همزمان نیز نتایج بسیار قابل توجهی داشته است. مقایسه تیمار برتر پروژه بهینه سازی سامانهها در برابر با تیمار برتر پروژه ارزیابی شکل سامانهها، راندمان چشمگیر ذخیره سازی رطوبت را در این تیمار نشان میدهد. نتایج تحقیق حاضر به عنوان راهکاری موثر در توسعه باغات دیم و استفاده بهینه از منابع آب و خاک قابل توصیه بوده و نقش مهمی در بهبود اقتصاد معیشتی آبخیزنشینان و مدیریت حوضه های آبخیز ایفا خواهد نمود.

نقش سیستم های سطوح آبگیر باران در تولید باغات دیم در اراضی شیبدار Keywords:

نقش سیستم های سطوح آبگیر باران در تولید باغات دیم در اراضی شیبدار authors

محمد روغنی

عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات کم آبی و خشکسالی در کشاورزی و منابع طبیعی،

غلامرضا شاهینی

عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی، گلستان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- روغنی، محمد، 1388، بهینه سازی سیستم های سطح آبیر ...
روغنی، محمد، 1388، دستورالعمل حداث سامانه های سطوح آبگیر باران ...
سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، (1381)، آمارنامه کشاورزی کشور، حسینی ...
شعاعی ض. و همکاران. (138) :بررسی سیستمهای استحصال سطوح آبیر ...
شاهینی، غلامرضا، 138، بهینه سازی سامانه های سطوح آبگیر از ...
قیطوری، محمد، 1385، ارزیابی شکل سامانه های سطوح آبگیر مسطح، ...
مصطفی ده، ب. ف. موسوی، و منح. شریف. (1377)، پیشروی ...
Hudson, N.W. 1987. Soil and water conservation in semi-arid areas:. ...
Lalljee, B. and S. Facknath. 1999. Water harvesting and alternate ...
Li, X.Y. 200. Soil and water conservation in arid and ...
Li. X. Y. and J.D. Gong. 2002. Compacted m icrocatchmens ...
Prins, D. and K. Singh. _ Techno logiocal potential for ...
Shaxson, F and Barber, B., 2003 .:Optimizing Soil Moisture for ...
Texas Water Development Board. 2004. Agricultural water conservation practices. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش سیستم های سطوح آبگیر باران در تولید باغات دیم در اراضی شیبدار" توسط محمد روغنی، عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات کم آبی و خشکسالی در کشاورزی و منابع طبیعی، ؛ غلامرضا شاهینی، عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی، گلستان، ایران. نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سراسری مدیریت جامع بهره برداری از منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیستم های استحصال آب باران، بهبود رطوبت خاک، بارش رواناب، بهینه سازی، باغات دیم، گونه های مثمر هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1465 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بررسیهای انجام شده نشان میدهد که بخش عمدهای از سطح کشور در محدوده مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته است. مقادیر ناچیز بارندگی در چنین مناطقی همراه با پراکنش نامناسب آن موجب گشته تا وقوع خشکسالیها و کمبود آب، مانع اصلی توسعه قلمداد شود . در این شرائط عدم برخورداری ساکنین آبخیزها از روشهای علمی و عملی در مدیریت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش سیستم های سطوح آبگیر باران در تولید باغات دیم در اراضی شیبدار با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.