سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,303

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABKHIZ01_028

Index date: 11 June 2006

تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب abstract

"از آسمان آبی به اندازه فرو فرستادیم و آن را در زمین جای دادیم و محققا برای نابود ساختن آن نیز قادریم." سوره مومنون آیه 18. چنانچه از این آیه استفاده می شود خداوند پوسته زمین را بگونه ای آفرید که چون باران فرد آید در آن نفود می کند و در زیر زمین انباشته می شود و به سفره های بزرگی از آب تبدیل میگردد لذا انسان باید این قانون حاکم بر ذخیره نزولات را پاس دارد و در تقویت و حفظ آن بکوشد. در این راستا استحصال آب و ذخیره آن در سفره های آب زیر زمینی با روش های مختلف صورت می پذیرد. یک روش برداشت از این سفره ها حفر قنوات است که از دیرباز در سرزمینهای خشک و بیابانی مرسوم و از پیشینه تاریخی بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این روش آب تحت الارضی از طریق یک سلسله چاهها که به واسطه کانال زیر زمینی با شیب ملایم به یکدیگر متصل شده در نقطه ای به نام مظهر قنات در سطح زمین جاری میگردد. یکی از ایرادات عمده قنوات این است که در سالهای خشک از آبدهی آنها کاسته می شود و همچنین در مناطق کوهستانی که قنوات زهکش یکدیگر هستند، ذخیره آبی چندانی وجود ندارد. برایحل این مشکل می توان در بالا دست قنات سد زیر زمینی احداث و ذخیره قابل اعتمادی ایجاد نمود تا در فصول مختلف مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با این روش می توان قنوات جدیدی بوجود آوردو برای برنامه ریزی استفاده بهینه از منابع آب زیر زمینی موجود بهره برداری نمود. در این مقاله سعی شده است یکی از نمونه های اجرا شده سد زیر زمینی در منطقه ده ملا بخش بهاباد یزد معرفی و نتایج اجرای آن مورد بحث قرار گیرد.

تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب Keywords:

سد زیر زمینی , سفره های آب زیر زمینی , قنات

تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب authors

محمود پیری

کارشناس ارشد مدیریت آبخیزداری سازمان جهاد کشاورزی استان یزد

محمدرضا دانائیان

کارشناس ارشد منابع آب، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور د

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
وزارت کشاورزی، بهمن و اسفند 1379، مجله زیتون شماره 47 ...
س- سراج زاده، 1368، روشهای جمع آوری آب , انتشارات ...
کمیته امور آب جهاد سازندگی، 1368، مطالعات شناسایی و توجیهی ...
میتسورویوشیکاوا، 1998، سد زیرزمینی یک تکنولوژی جدید برای توسعه منابع ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب" توسط محمود پیری، کارشناس ارشد مدیریت آبخیزداری سازمان جهاد کشاورزی استان یزد؛ محمدرضا دانائیان، کارشناس ارشد منابع آب، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور د نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش آبخیزداری و مدیریت استحصال آب در حوضه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سد زیر زمینی ، سفره های آب زیر زمینی ، قنات هستند. این مقاله در تاریخ 21 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6303 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که "از آسمان آبی به اندازه فرو فرستادیم و آن را در زمین جای دادیم و محققا برای نابود ساختن آن نیز قادریم." سوره مومنون آیه 18. چنانچه از این آیه استفاده می شود خداوند پوسته زمین را بگونه ای آفرید که چون باران فرد آید در آن نفود می کند و در زیر زمین انباشته می شود و به سفره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.