اثر محلول پاش آهن ورودی بر روی گل شاخه بریده گلایل رقم اسکار

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,528

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_121

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

گل گلایل یکی از گلهای پیازی زینتی با تنوع رنگهای مختلف است که ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است. با توجه به اهمیت تجاری و اقتصادی این گل به عنوان گل شاخه بریده شده در بازارهای داخلی و خارجی، تغذیه بهینه آن با هدف افزایش طول عمر، حفظ و نگهداری کیفیت آن پس از برداشت، حائز اهمیت است. عدم تعادل در مصرف کودهای شیمیایی، آهکی بودن خاک ها، کیفیت پایین آب آبیاری و نیاز غذایی بالای واریته های اصلاح شده در بسیاری موارد منجر به ظهور کمبود ریز مغذیها خصوصا آهن ورودی در این گیاه شده است که کشاورزان عموما این مشکل را با مصرف کلاتهای گران قیمت خارجی رفع می کنند. به منظور کیفیت و طول عمر بیشتر گل گلایل رقم اسکار از روش محلولپاشی تامین نیاز غذایی آهن و روی را بر روی این گل مورد استفاده قرار گرفته است (5و6). بهترین راه برای جبران کمبود اهن از طریق محلولپاشی ترکیبات آهن در زمان رشد گیاه توصیه شده است (2) . طی تحقیقاتی که درباره عناصر غذایی آهن و روی با غلظتهای 2% و 4% در افزایش تعداد گلچه، وزن سنبله، طول گیاه، تعداد برگها تاثیرات آنها کاملاً مشهود بوده است. ریز مغذیها در عمر پس از برداشت در گل رز موجب افزایش طول عمر وبازارپسندی می شود (3). همچنین تحقیقات نشان داده است(1)، که مصرف سولفات آهن در خاک باعث افزایش 8 درصدی دوره زمان کاشت با ظهور گل آذین، 50 درصدی افزایش طول خوشه کل دهنده، 17 درصدی قطر ساقه و 20 درصدی افزایش عمر پس از برداشت و 71 درصدی افزایش وزن پیازچه و پیاز تولید گردیده است.

Authors

مهشید فخرایی لاهیجی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین

محسن سیلسپور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بنی جمالی، سید محمد. محمد رضا شفیعی. 1379. بررسی اثرات ...
  • Sharova, N.C., .YU.G Rybak, and N.E. Marina, 1977. Effect of ...
  • Sing, V.C and M. Bhattacharjee. 1977. Effect of pre-harvest micronutrent ...
  • Prab ahat-Kumar, Arora, J.S, P. Kumar, 2001. Effect of micronutrents ...
  • Woltz, S.S. 1972. The world of gladiolus, NAGC, U.S .A, ...
  • نمایش کامل مراجع