تعیین روش مناسب تامین آهن مورد نیاز مرکبات برای افزایش عملکرد کمی و کیفی میوه

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 7,940

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_134

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

کمبود آهن بعد از کمبود روی بیشترین فراوانی را در مرکبات دارا می باشد. کمبود آهن یک مشکل مهم بوده و به سختی قابل اصلاح در خاک های آهکی است. کاربرد زیاد فسفر و پتاسیم باعث بروز کمبود آهن می گردد (5). در چشم انداز آینده ژنتیک ملکولی، بیوشیمی و اصلاح نژاد گیاهان در جهت تولید گیاهان با راندمان بالا در جذب آهن، گزینه های موثر در حل کمبود آهن در آنها می باشند. بیشتر گیاهان با ترشح پروتون (کاهش PH) و غلات با تولید عوامل کلات کننده طبیعی (phytosiderophores) باعث افزایش حلالیت آهن خاک می شوند (4). هورش و همکاران تیمارپیت + سولفات آهن را با پیت تنها، سولفات آهن تنها، سکوسترین آهن – 138 وشاهد مقایسه کردند. مورفولوژی، فعالیت پروکسیداز ، غلظت کلروفیل و غلظت آهن برگ ها پس از 7 ماه اندازه گیری گردید. نتایج حاصل نشان داد که تیمار پیت + سولفات آهن در تصحیح کلروز ناشی از آهک، قابل رقابت با تیمار سکوسترین آهن - 138 (Fe-EDDHA) می باشد (3) . سکوسترین آهن جهت رفع کمبود آهن در درختان پرتقال و گریپ فروت تو سرخ (پایه سیتروملو) در یک خاک آهکی (PH=7/6) اثر یکسانی داشند (2). معمولا محلول پاشی آهن در رفع کلروز آهن موثر نمی باشد، چرا که انتقال آهن به بافتهای جوان خیلی کم است. کاربرد خاکی ترکیبات آهن موثرتر از محلول پاشی آن می باشد، بخصوص اگرکلاتهای آهن بجای ترکیبات معدنی استفاده شود (1و6). هدف تحقیق حاضر مقایسه روش های متفاوت کاربرد سولفات آهن شامل چالکود، محلول پاشی، پخش سطحی بر کاهش کلروز آهن، افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه در درختان مرکبات شمال خوزستان می باشد.

Authors

اکبر گندمکار

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، دزفول

سعید سلیم پور

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سمر، س. م. و م. ج. ملکوتی. 1379. روش های ...
  • Alva, A.K. and T.A. Obreza. _ iron humate increases tree ...
  • Horesh, I., Y. Levy and E.E. Goldschmit. 1991. Correction of ...
  • Pinton, R. 2002. World symposium on iron nutrition: getting down ...
  • Wallace, A. and R.T. Muller. 1987. Complete nutralisation of a ...
  • Studies 6-Zheng-ging, Z. and L. Cang-zhen. 1982. on the application ...
  • نمایش کامل مراجع