انتخاب تنظیم خانواده، سقط یا ادامه بارداری برای افراد HIVمثبت

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,389

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MTHE01_090

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1389

Abstract:

عفونت HIVممکن است ارتباطات جنسی افراد را به خاطر ترس از عفونی کردن پارتنر جنسی شان، ترس از گناه و شرم که بواسطه انگ زدن به HIV تشدید می شوند یا به دلیل دیسترس روانی که منجر به کاهش تمایلات جنسی می شود تحت تاثیر قرار دهد. با افزایش دسترسی به درمانهای آنتی رتروویرال و بهبود وضعیت سلامتی، تمایل به بهبود ارتباط جنسی و داشتن فرزند افزایش یافته است. موقع انتخاب روش تنظیم خانواده، وقتی یکی از زوجین HIV مثبت است، بایستی خطر بالقوه انتقال HIV به پارتنری که HIV منفی است همانند احتمال انتقال عفونتهای STI مورد توجه قرار گیرد. روش این مطالعه بررسی مقالات و متون موجود پیرامون انتخاب تنظیم خانواده، سقط یا ادامه بارداری برای افراد HIVمثبت نتاج نشان داد زوجهایی که HIVمثبت هستند و تمایل به بارداری ندارند و می خواهند از یک روش تنظیم خانواده دائمی استفاده کنند باید روشهای توبکتومی و وازکتومی دسترسی داشته باشند و دراین خصوص مشاوره شوند و آموزش ببینند ولی تحت فشار قرار نگیرند. مقالات سازمان جهانی بهداشت نشان داد که محدودیتی برای استفاده از کنتراسپتیوهای هورمونی(قرص، آمپول، ایمپلنت یا رینگ)وجود ندارد و زنان تحت درمان با داروهای آنتی رتروویرال هم می توانند از آنها استفاده کنند اگر چه داروهایی مانند ریفامپین که در درمان سل استفاده می شود ممکن است اثرات کنتراسپتیوهای خوراکی را کاهش دهد.داده های محدودی در دسترس است که نشان می دهد چندین داروی آنتی رتروویرال ممکنست سطح خونی استروئیدهای موجود درکنتراسپتیوها را کاهش یا افزایش دهد.بنابر این استفاده مداوم از کاندوم توصیه می شود. نه تنها برای پیشگیری از انتقال HIV بلکه برای پیشگیری از حاملگی های ناخواسته.در این مقاله به تفصیل به روشهای تنظیم خانواده قابل استفاده در افراد مبتلا به ایدز پرداخته شده است.نتیجه گیری: نتایج بررسی ها نشان داد که بیشتر روشهای تنظیم خانواده برای افراد HIV مثبت مناسب و موثر هستند، بایستی نحوه استفاده از این روشها و روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری به این افراد آموزش داده شود و تداخل دارویی بین کنتراسپتیوهای هورمونال و داروهای توبرکلوزیس و داروهای آنتی رتروویرال خاص نیز مد نظر قرار گیرد. کاندوم ها به تنهایی و یا همراه با سایر روشهای پیشگیری از بارداری اساس حفاظت دوجانبه هستند. بنابر این استفاده مداوم از کاندوم توصیه می شود، نه تنها برای پیشگیری از انتقال HIV بلکه برای پیشگیری از حاملگی های ناخواسته.

Authors

شایسته حاجی زاده

کارشناس ارشد مامایی و کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه

سوسن محمودی

مدیرگروه تخصصی تغذیه، بهداشت و تنظیم خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • United Nations (UN) General Assembly, Political Declaration On HIV/AIDS, June ...
  • UNAIDS, Intensifying HIV Prevention: UNAIDS Policy Position Paper, 2005 ...
  • Sexual and Reproductive Health Needs of Women _ Adolescent Girls ...
  • Assefa Seme (MD, MPH)و Kekebo Debeko (Bsc) "Sexual and reproductive ...
  • نمایش کامل مراجع