سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کیفیت زندگی و شدت علایم در دوران انتقال به یائسگی در زنان ایرانی

Publish Year: 1399
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 587

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICMWMI02_008

Index date: 9 November 2020

کیفیت زندگی و شدت علایم در دوران انتقال به یائسگی در زنان ایرانی abstract

هدف: دوره انتقال به یائسگی در برخی از زنان با بروز علایم یائسگی و کاهش کیفیت زندگی همراه است. هدف از این مطالعه،سنجش سطح کیفیت زندگی و شدت علایم یائسگی در زنان در دوران انتقال به یائسگی بود.روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی 136 نفر از زنان در دوران انتقال به یائسگی مراجعهکننده به مراکز جامع سلامتشهرستان جوانرود انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی انجام شد. برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه ویژه سنجشکیفیت زندگی در دوران یائسگی MEN-QOL استفاده شد و برای سنجش شدت علایم یائسگی از مقیاس شدت علایمیائسگی MRS استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 21 تجزیه و تحلیل گردید.نتایج: افراد مورد مطالعه میانگین سنی 4.16 ± 49.94 سال داشتند. 80.9 % تحصیلات کمتر از دیپلم داشتند. 91.7 % خانهدار بودند. از نظر وضعیت اقتصادی 69.9 % در سطح متوسط قرار داشتند. بنابر خوداظهاری افراد کیفیت زندگی در 19 %ضعیف، 65.4 % در حد متوسط و 28 % خوب گزارش شد. میانگین نمره شدت علایم یائسگی 7.49 ± 23.77 به دست آمدکه نشان دهنده شدت علایم در حد متوسط می باشد. میانگین نمرات وازوموتور، علائم روانی- اجتماعی، علائم جسمی، علائم جنسی و نمره کل کیفیت زندگی در زنان در دوران انتقال به یائسگی به ترتیب برابر 31 / 4 ± 8 ، 36 / 6 ± 36 / 17 ،3 / 14±23 / 43 ، 15 / 3±27 / 7 و 91 / 24 ±88 / 75 بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که شدت علایم یائسگی، کیفیت زندگی و رضایت از زندگی در زنان در دوران انتقال به یائسگیدر محدوده متوسط قرار دارد و کیفیت زندگی ضعیفتر به حیطه جسمی تعلق دارد.

کیفیت زندگی و شدت علایم در دوران انتقال به یائسگی در زنان ایرانی Keywords:

کیفیت زندگی و شدت علایم در دوران انتقال به یائسگی در زنان ایرانی authors

منصوره رفایی

دکترای بهداشت باروری، استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

ثریا مردانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

فریده کاظمی

دکترای بهداشت باروری، مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

مقاله فارسی "کیفیت زندگی و شدت علایم در دوران انتقال به یائسگی در زنان ایرانی" توسط منصوره رفایی، دکترای بهداشت باروری، استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران؛ ثریا مردانپور، دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران؛ فریده کاظمی، دکترای بهداشت باروری، مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان،زایمان و نازایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انتقال به یائسگی، شدت علایم یائسگی، کیفیت زندگی هستند. این مقاله در تاریخ 19 آبان 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 587 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف: دوره انتقال به یائسگی در برخی از زنان با بروز علایم یائسگی و کاهش کیفیت زندگی همراه است. هدف از این مطالعه،سنجش سطح کیفیت زندگی و شدت علایم یائسگی در زنان در دوران انتقال به یائسگی بود.روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی 136 نفر از زنان در دوران انتقال به یائسگی مراجعهکننده به مراکز جامع سلامتشهرستان جوانرود انجام ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کیفیت زندگی و شدت علایم در دوران انتقال به یائسگی در زنان ایرانی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.