سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی چگونگی به کارگیری ظرفیت های نهادی و اجتماعی استان خوزستان در مدیریت خشکسالی

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 960

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCWR01_237

Index date: 24 March 2011

بررسی چگونگی به کارگیری ظرفیت های نهادی و اجتماعی استان خوزستان در مدیریت خشکسالی abstract

گسترش ارتباط پیچیده انسان با اکوسیستم، نیاز به تشکیل نهادهایی که انسان بتواند با استفاده از ظرفیت آنها محدودیت های خود را در ارتباط و استفاده از محیط اطراف خود مدیریت نماید، آشکار ساخت . تداخل محیط های نهادی با کارکردهای مختلف، گاه منافع نهادهای مستقل را (به ویژه در زمان بروز بحران های طبیعی چون سیل و خشکسالی) در تضاد با یکدیگر قرار می دهد. در چنین حالتی، تصمیم سازی های یکپارچه و هماهنگ، با استفاده از هوش و خردجمعی می تواند کل سیستم مدیریتی را در راستای برون رفت از چالش ها یاری بخشد . کاهش چشم گیربارش ها در دو سال آبی88-86 در استان خوزستان، شدیدترین خشکسالی تجربه شده طی پنجاه سال اخیر را برای این استان رقم زد و از این رو به واسطه نقش برجسته منابع آب سطحی در تأمین نیاز مصارف مختلف، هم افزایی توان نهادهای ذیربط برای مهار اثرات این خشکسالی را ضروری ساخت. توجه به رویکرد مشارکتی، در کنار وجود یک فرآیند بازخوردی از نتیجه اقدامات انجام شده، یکی از نقاط برجسته موفقیت استان خوزستان در مدیریت این بحران بوده است. از سوی دیگر شرایط خاص منطقه ، موفق یت برنامه های مدیریت مصرف آب را به صورت تمام و کمال به م ی زان مشارکت مردم ی وابسته کرده بود . در این مقاله ضمن اشاره به چگونگی استفاده از ظرفی ت ه ای نهاد ی و اجتماع ی استان خوزستان، نتایج حاصل شده از این اقدام در کاهش اثرات بروز خشکسالی 88-86 تشریح می گردد.

بررسی چگونگی به کارگیری ظرفیت های نهادی و اجتماعی استان خوزستان در مدیریت خشکسالی Keywords:

ظرفیت های نهادی و اجتماعی , مدیریت خشکسالی

بررسی چگونگی به کارگیری ظرفیت های نهادی و اجتماعی استان خوزستان در مدیریت خشکسالی authors

داودرضا عرب

موسسه پژوهشی- مهندسی راهبرد دانش پویا

اصغر الیاسی

موسسه پژوهشی- مهندسی راهبرد دانش پویا

کاظم حمادی

مدیر هیدروژئوماتیک سازمان آ بوبرق خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سازمان آب‌وبرق خوزستان، (1388)، "بررسی و تحلیل تجارب خشکسالی 87 ...
Saleth, R. M., and Dinar. A. , 2004, Institutional Economics ...
_ WHILHELN and DONALDD A.WILHITE، 2002، Assessing Vulnerability to Agricultural ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی چگونگی به کارگیری ظرفیت های نهادی و اجتماعی استان خوزستان در مدیریت خشکسالی" توسط داودرضا عرب، موسسه پژوهشی- مهندسی راهبرد دانش پویا؛ اصغر الیاسی، موسسه پژوهشی- مهندسی راهبرد دانش پویا؛ محمد ارشدی؛ کاظم حمادی، مدیر هیدروژئوماتیک سازمان آ بوبرق خوزستان نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ظرفیت های نهادی و اجتماعی، مدیریت خشکسالی هستند. این مقاله در تاریخ 4 فروردین 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 960 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گسترش ارتباط پیچیده انسان با اکوسیستم، نیاز به تشکیل نهادهایی که انسان بتواند با استفاده از ظرفیت آنها محدودیت های خود را در ارتباط و استفاده از محیط اطراف خود مدیریت نماید، آشکار ساخت . تداخل محیط های نهادی با کارکردهای مختلف، گاه منافع نهادهای مستقل را (به ویژه در زمان بروز بحران های طبیعی چون سیل و خشکسالی) در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی چگونگی به کارگیری ظرفیت های نهادی و اجتماعی استان خوزستان در مدیریت خشکسالی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.