ارزیابی چرخه زندگی تولید یونجه و پیشبینی میزان آلایندگی با استفاده از سامانه استنتاج فازی- عصبی تطبیقی چندلایه در شهرستان بوکان
Publish place: Journal of Agricultural Machinery، Vol: 8، Issue: 1
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 307
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAM-8-1_010
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1399
Abstract:
این مطالعه با هدف ارزیابی چرخه زندگی تولید یونجه و همچنین مدلسازی میزان شاخص پتانسیل گرمایش جهانی بر اساس نهادههای ورودی به کمک سامانه انفیس چندلایه انجام گرفت. دادههای اولیه از طریق مصاحبه رو در رو با کشاورزان یونجهکار روستاهای شهرستان بوکان و پر کردن 75 پرسشنامه تخصصی جمعآوری شد. دروازه مزرعه و یک هکتار زمین زراعی بهترتیب بهعنوان مرز سامانه و واحد عملکردی انتخاب شدند. بهمنظور ارزیابی اثرات زیستمحیطی از نرمافزار سیماپرو نسخه 8.2.3.0 استفاده شد. مقادیر دستههای اثر پتانسیل گرمایش جهانی، تقلیل منابع غیرآلی، تقلیل منابع غیرآلی (سوختهای فسیلی)، پتانسیل اسیدی شدن، اختناق دریاچهای، مسمومیت انسانها، مسمومیت خاک و اکسیداسیون فتوشیمیایی بهترتیب برابر kg CO2 eq 13373، kg Sb eq 0/015، MJ 205169، kg SO2 eq 90/64، kg PO4-2 eq 19/78، kg 1,4-DB eq 2054، kg 1,4-DB eq 38/7 و kg C2H4 eq 3/84 بهدست آمد. نتایج نشان داد که الکتریسیته بر همه شاخصها بهجز پتانسیل اختناق دریاچهای بیشترین تأثیر را داشت و بیشترین سهم آلایندگی شاخص پتانسیل اختناق دریاچهای مربوط به انتشارات مستقیم مزرعهای بود. نتایج ارزیابی آسیب نیز نشانگر تأثیر بالای الکتریسیته بر همه دستههای آسیب بهجز کیفیت اکوسیستم بود. نتایج مدلسازی نشان داد که روش C-means با دقت بالاتری از روش k-fold مقدار پتانسیل گرمایش جهانی را پیشبینی میکند. مقدار ضریب تبیین (R2) بین مقادیر واقعی و پیشبینی شده GWP (Global warming potential) برای دو مدل k-fold و C-means بهترتیب برابر 0/994 و 0/99 بود. بهطور کلی نتایج مدلسازی بیانگر دقت بالای انفیس نهایی برای پیشبینی میزان آلایندگی در هر دو روش مدلسازی بود.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :