اثر باکتری های تثبیت کننده نیتروژن بر جوانه زنی زیره سبز

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,724

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_358

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

زیره سبز با نام علمی (Cuminum Cyminum) متعلق به خـانواده جعفری و از مهمترین گیاهان داروئی مـی بـا شـد کـه در ایـران و در جهان از اهمیت خاصی بر خوردار می با شد . اهمیت و جذابیت گیاهان داروئی اگر چه در گذشته وجود داشته اما با اثرات بد و نـاگواری کـه از داروهای شیمیایی به جا گذاشـته شـد، امـروزه از اهمیـت خاصـی بـر خوردار می با شند . کشت وکار وسیع گیاهان داروئی از بـر نامـه هـای کشور های جهان می با شد . با توجه به پتانسیل خوبی که در ایران بـه لحاظ کشت این گیاه وجود دارد و از طرفی حساسیت خاصی کـه ایـن گیاه به استفاده کود ها دارد، لذا در بر نامه تولید ایـن گیاهـان کـه تـا امروز به صورت نوپا و گسترده نمی با شد . بایـد بـه تعـادل و مصـرف صحیح کود های شیمیایی به خصوص کود های نیتروژنه توجه زیادی نمود . در کشاورزی پایدار و بـا گسـترش بیوتکنولـوژی بـرای مصـرف بهینه و ثبات کشت و خاک به عنوان یک مسئله با اهمیت اسـتفاده از باکتری هـای تثبیـت کننـده ازت چـه بـه صـورت هم زیسـت و غیـر همزیست رایج شده است . در زراعت هـای مهـم واسـتراتژیکی ماننـد گندم، امروزه استفاده از این با کتری به همراه کشت و آغشـته کـردن با بذر نتایج بسیار سودمند و قابل توجهی در جهـت افـزایش تولیـد، و تحمل بهتر شرایط نامساعد و حتی تحمل بهتر بیماری ها انجام شـده است . لذا در مقاله زیر با الهام از این نتایج و با حفظ بهتر حاصـلخیزی و خصوصیات خاک نسبت به آغشته کردن بذر زیره سبز بـا بـا کتـری تثبیت کننده ازت که در غالب بسته های یک کیلوئی در بازار ها و خدمات کشاورزی توزیع می شود اقدام گردیـد . لـذا ابتـدا اثـرات ایـن باکتری در شر ایط آزمایشگاهی بررسی شد، سپس در شرایط زراعی نیز انجام گرفت که به دلیل پایان نیافتن دوره رشد گیاه از ذکر نتایج ایـن آزمایش خودداری می شود .

Authors

محسن رضایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

سعیده آقاشاهی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

مریم صیادی

دانشجوی کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کافیه م. 1381. زیره سبز فناوری تولید و فراوری .انتشارات ...
  • ناصری پور یزدی م. ت. 1370. بررسی اثر NPK بر ...
  • نوربخش؛ ف.1377. بیولوژی خاک انشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. تعداد صفحه ...
  • Johnson, D. A., M. D. Rumbaugh, and K. H. Asay. ...
  • نمایش کامل مراجع