بررسی فراوانی ازتوباکتر در ریزوسفر برخی از گیاهان زراعی در مراحل مختلف رشد

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,732

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_360

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

رشد گیاهان ب یش از هر عنصر دیگر وابسته بـه عرضـه ازت و فـراهم نمود آن می باشد کمبود ازت بیش از سایر عناصر غذایی خاک، تولیـد محصولات زراعی را محدود می کند . امروزه برای تـامین ایـن عنصـر حیاتی بیشتر از کود های شیمیایی اسـتفاده مـی شـود . امـا مشـکلات اقتصادی ناشی از افزایش رو به رشد هزینه کود های شیمیایی از یـک سو و مسائل زیست - محیطی از سوی دیگر باعث شـده اسـت کـه در سال هـای اخیـر بیشـتر مطالعـات بـر روی رفـع نیـاز ازت گیاهـان از روشهای بیولوژیک متمرکز گردد . در این میان ازتو باکتر به عنوان یک باکتری آزادزی تثبیت کننده ازت در کنار باکتر های همزیس ت و همیار نقش مهمی را در افزایش تولید محصولات کشاورزی بازی مـی کنـد (2) ازتو باکتری ها در اکثر خاکها یافت می شوند و به دلیل فراوانـی و وسعت انتشار، بیش از سایر انواع تثبیـت کننـده هـا مـورد توجـه قـرار گرفته اند . ازتو باکترها شیمیواورگانوترف بوده و توانایی ساختن بیشـتر ویتامین ها، اسید ها ی آمینه و انواع عوامل رشد را دارند (.8) گیاهـان، فراوانی و فعالیت ازتو باکتر ها را تحت تاثیر خود قرار می دهنـد . زیـرا در ناحیه ریزوسفر ترشحات ریشه و ریزودپوزیشن ها برای فعالیت های میکروبی نقش سوبسترا را دارنـد و مشـخص شـده کـه ترکیـب ایـن سوبستراها بین گونه های گیاهی و حتـی بـین واریتـه هـا در مراحـل مختلف رشد گیا ه متفاوت است (6) اختلاف در سوبستراهای آزاد شده از ریشه گیاهان مختلف این اعتقاد را به وجـود مـی آورد کـه جمعیـت ریزوسفری هر گیاه مخصوص به خود است و این مسئله را مـی تـوان در گونه های گیاهی مختلف که تحت شرایط یکسان رشد مـی کننـد مشاهده نمود (3) به همین منظور در این تحقیق فراوانی از توباکترهـا در ریزوسفر 6 گونه گیاه زراعی از 3 خانواده مختلـف در یـک خـاک در میانه و آخر رشد هر گونه در شرایط گلخانه بررسی شد .

Authors

زاهد شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

علی اکبر صفری سنجانی

استادیار گروه خاکشناسی

سروه سدری

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Alef., K. and P. Nannipieri. 1995. Methods in applied soil ...
  • Dart, P.J.and J.M Day.. 1975. Nitrogen fixation in the field ...
  • Marschner, P., C, H. Yang, R. Lieberei, and D.E Crowley. ...
  • Marschner, P., E., Kandeler, and B. Marschner. 2003. Stracture and ...
  • -Martins -Toledo, M .W. J. Moreno, and J. Gonzalez- Lopez ...
  • Rovira, A.D. 1959. Root excretions in relation to the rhizosphere ...
  • Stevenson F.J.1982. Nitrogen in agricultural soils. SSSA, U.S.A. ...
  • Subba. N.S. 1981. Biofertilizer in Agriculture. 2nd Edition, New Delhi. ...
  • نمایش کامل مراجع