سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین مدل جذب سیال توسط پلیمرهای بیش اندوز T-A100 و T-A200

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,395

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_377

Index date: 20 June 2006

تعیین مدل جذب سیال توسط پلیمرهای بیش اندوز T-A100 و T-A200 abstract

کشور ایران با اقلیم خشک و نیمه خشک افزون بر بارندگی اندک، دارای توزیع نامناسبی از آن نیز می باشد . از طرفی بخش کشاورزی، عمده ترین مصرف کنندة منابع محدود آب کشور می باشد . یکی از راه های افزایش بازدة آبیاری، استفاده از پلیمرهای سوپر جاذب می باشد که به تازگی کاربردی وسیع در دنیا یافته اند . مهمترین مسئله در انتخاب نوع پلیمر مناسب در کشاورزی، تعیین مدل نفوذ آب در پلیمر می باشد . سوپرجاذب باید بتواند در حداقل زمان، حداکثر توانایی جذب آب را دارا باشد . جذب سیال به داخل شبکه پلیمر، توسط فرآیند نفوذ کنترل می شود . نیروی محرکه در نفوذ , حرکت براونی مولکولی می باشد (4) قوانین فیک توصیفگر انتقال ماکروسکپی مولکول ها می باشند، ولی در مورد پلیمرها یا ماکرو مولکول ها، محـدوده ای از رفتارهای نفوذی در این مواد مشاهده گردیده است (7) در پلیمرهای لاستیکی، نفوذ سیال با وزن مـولـکولی اندک، عموما توسط قانـــون فیک، بیان می شود ( 3 ، 4 ، 5) در نفوذ فیــکی، اغلب گرادیان سیال نفــوذ کننده، بعنوان نیــروی محرکه، عمل می کند و ضریب نفوذ وابسته به غلظت باشد (6) فرآیند جذب در پلیمرهای شیشه ای عـلاوه بر پدیده نفـوذ مولکولی جزء نفوذ کننده که بر اثر حرکت براونی ایجاد می شود، تابـع پدیده آسایش مولکولی نیز می باشد . (8) برای شناسایی حالتهای انتقال سیال، ابتدا داده های میزان تورم بر حسب زمان در دستگاه مختصات رسم می شود سپس به طور تقریبی از مطابقت نواحی ابتدایی منحنی داده های جذب 60) درصد اولیه منحنی ) ، با معادلة تجربی زیر استفاده می شود : رابطه (1) [فرمولها در متن اصلی] که در آن، Mt جرم سیال نقوذ کرده در پلیمر در زمان t ، جرم سیال جذب شده رعایت تعادل می باشد . n (نمای نفوذی و تعیین کننده مکانیسم نفوذ ) و k (ثابت در برگیرنده مشخصه شبکه پلیمر و سیال ) است . برای مدل فیکی n < 0/5 ، برای انتقال غیر فیکی n بین 0 و نیم و برای حالت بینابینی n =1 می باشد . در انتخاب پلیمر مناسب، با بررسی منحنی جذب سیال توسط پلیمر، تناسب آن برای هدف مورد نظر ارزیابی می گردد .

تعیین مدل جذب سیال توسط پلیمرهای بیش اندوز T-A100 و T-A200 authors

سهیلا ابراهیمی

دانشجوی دکتری رشته خاکشناسی

مهدی همایی

دانشیار گروه خاکشناسی

ابراهیم واشقائی فراهانی

دانشیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بی‌نام. 1378. معاونت برنامه‌ریزی و بودجه. وزارت کشاورزی، کشاورزی ایران ...
نادری، ف. 1375. بررسی رفتار تورمی هیدروژلها در محیط متخلخل. ...
Buckley, D. J. and M. Berger.1962. The swelling of polymer ...
Crank, J. 1975. The mathematics of diffusion. Oxford Univ, London. ...
Duda, J. L. and J. S. Vrentas. 1971. Mathematic al ...
Kazanskii, K. S. and S.A. Dubrouski. 1992. Chemistry and physics ...
Kim, S. J., S. R. Shin., Y. M. Lee, and ...
Rockett, T. J. and V. Rose. 2003. Water diffution in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین مدل جذب سیال توسط پلیمرهای بیش اندوز T-A100 و T-A200" توسط سهیلا ابراهیمی، دانشجوی دکتری رشته خاکشناسی؛ مهدی همایی، دانشیار گروه خاکشناسی؛ ابراهیم واشقائی فراهانی، دانشیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1395 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشور ایران با اقلیم خشک و نیمه خشک افزون بر بارندگی اندک، دارای توزیع نامناسبی از آن نیز می باشد . از طرفی بخش کشاورزی، عمده ترین مصرف کنندة منابع محدود آب کشور می باشد . یکی از راه های افزایش بازدة آبیاری، استفاده از پلیمرهای سوپر جاذب می باشد که به تازگی کاربردی وسیع در دنیا یافته اند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین مدل جذب سیال توسط پلیمرهای بیش اندوز T-A100 و T-A200 با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.