همبستگی حمایت اجتماعی همسر و تبعیت از رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به فشارخون بالا در شهر قم

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 280

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-7-1_001

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1399

Abstract:

هدف: از آنجایی که حمایت اجتماعی دریافت شده از سوی همسر و خودمراقبتی از عوامل تأثیرگذار در کنترل و پیشگیری از عوارض بیماری‌های مزمن از جمله فشارخون بالا می­باشد، مطالعه‌ای با هدف تعیین همبستگی حمایت اجتماعی همسر و تبعیت از رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به فشارخون بالا در شهر قم انجام شد. روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعی (توصیفی- تحلیلی) بود که بر روی 211 نفر از بیماران مبتلا به پرفشاری خون اولیه مراجعه‌کننده به مراکز سلامت جامعه شهری، به روش نمونه‌گیری غیراحتمالی و در دسترس در سال 1398 در شهر قم انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه تبعیت از رفتارهای خودمراقبتی، پرسشنامه حمایت اجتماعی شربورن و استوارت و چک‌لیست جهت بررسی و ثبت فشارخون سیستول و دیاستول و فشارسنج عقربه‌ای استاندارد بود. داده‌ها با استفاده از نسحه 20 نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج نشان داد که ارتباط مستقیم و معنا‌داری بین حمایت اجتماعی دریافت شده از سوی همسر (نمره کل) و مؤلفه‌های رفتارهای خودمراقبتی رژیم کم‌نمک (001/0>P-Value)، رژیم دارویی (008/0P-Value=)، مدیریت وزن (001/0>P-Value)، فعالیت بدنی (009/0=P-Value) و عدم کشیدن سیگار (001/0=P-Value) و نیز ارتباط معکوس و معنا‌داری بین حمایت اجتماعی دریافت شده (نمره کل) با میزان فشارخون سیستول (02/0= P-Value) و دیاستول (017/0=P-Value) وجود دارد. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که حمایت اجتماعی همسر باید به‌ عنوان یک مؤلفه اثرگذار بر میزان رفتارهای خودمراقبتی و فشارخون سیستول و دیاستول در بیماران با فشارخون بالا در نظر گرفته شود. واژه‌های کلیدی: حمایت اجتماعی، خودمراقبتی، فشارخون.

Authors

امین عرب شاهی

Student Research Committee, Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

ذبیح اله قارلی پور

Department of Public Health, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

ابوالفضل محمد بیگی

Neuroscience Research Center, Department of Epidemiology and Biostatistics, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

فاطمه سادات ایزد خواه

Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

سیامک محبی

Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.