تمایزهای گفتمانی راست افراطی در جغرافیای غرب با تاکید بر جایگاه مسلمانان
Publish place: Political research of the Islamic world، Vol: 8، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 309
This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-8-3_004
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1399
Abstract:
چرایی و چگونگی تشدید فعالیت گروههای راست افراطی در غرب طی سالهای اخیر به یکی از موضوعات اساسی مطالعات امنیتی تبدیل شده است. به رغم تفاوتهای موجود در فعالیت این گروهها در دو جغرافیای اروپای غربی و آمریکای شمالی به عنوان کانونهای اصلی تمدن غرب شواهد موجود حکایت از آن دارد که تقابل بیشینه با اسلام و مسلمانان به طور خاص در دستور کار هر دو جریان قرار گرفته است. اقدامات خشونتآمیزی چون آتش زدن اماکن و پناهگاههای بسیاری از مهاجرین ازجمله مسلمانان و نیزشعارنویسی و هتک حرمت به اماکن مذهبی آنها تنها دو نمونه از قرینههای موجود برای این ادعا است. با توجه به افزایش نقشآفرینی سمپاتهای این جریان افراطی در تحولات سیاسی که اوج آن را باید در انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده به نظاره نشست بررسی ابعاد و سویههای پیدا و پنهان این جریان فکری-سیاسی که با عناوینی چون فاشیسم جدید نیز از آن یاد میشود اهمیت دوچندانی یافته است. بنا بر این در این مقاله تلاش خواهد شد تا با مراجعه به جدیدترین آثار و اطلاعات موجود درباره فعالیت این گروههای تاثیرگذار و بهرهمندی از روش مقایسهای به تمایزهای دو جریان اصلی آن در دو جغرافیای آمریکای شمالی و اروپای غربی پرداخته شود. یافتههای اصلی این مقاله حکایت از آن دارد که با توجه به سنتهای تاریخی و جامعهشناختی مختلف اشکال کاملاً متفاوتی از احیای راست افراطی را در دو جغرافیای مذکور شاهد هستیم. درحالیکه در ایالات متحده آمریکا غالباً این جریانها رگههای مذهبی داشته و اساساً مطالعه آنها بدون در نظر گرفتن متغیر مذهب غیرممکن است در اروپای غربی مخالفت شدید با چندفرهنگی و تاکید کمتر بر عنصر نژاد و تفاوتهای بیولوژیک محور اصلی فعالیت این گروهها را تشکیل داده است.
Keywords:
extreme Right , Western Europe , USA , multiculturalism , Muslims , other , راست افراطی , اروپای غربی , ایالات متحده آمریکا , چندفرهنگی , مسلمانان , دیگری.
Authors
غلامعلی سلیمانی
استادیارگروه تاریخ و تمدن و انقلاب اسلامی دانشگاه تهران
جواد حق گو
استادیارگروه تاریخ و تمدن و انقلاب اسلامی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :