پیشبینی اعتیاد به اینترنت بر اساس مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 489
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHPP-7-2_011
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان تحت الشعاع عوامل روانشناختی گوناگونی است که میتوان از این میان به مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی اشاره کرد.
هدف: پژوهش حاضر، با هدف تعیین رابطه بین مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان با اعتیاد به اینترنت و همچنین، پیشبینی اعتیاد به اینترنت بر اساس مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان دانشگاه پیام نور انجام شد.
روش: روش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر تهران در سال ۱۳۹۸ بود و نمونه شامل ۲۵۰ دانشجو بود که از طریق نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات علاوه بر پرسشنامه جمعیت شناختی از سه پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) مهارتهای اجتماعی ماتسون (۱۹۸۳) و امنیت روانی مازلو (۲۰۰۴) استفاده شد. برای تحلیل دادهها از شاخصهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیل رگرسیون چند متغیره از طریق نرمافزار ۲۲ SPSS استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد رابطه معناداری بین اعتیاد به اینترنت با مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان وجود دارد (۰/۰۵>P). همچنین، ۸/۷ درصد از واریانس متغیر اعتیاد به اینترنت دانشجویان توسط مهارتهای اجتماعی و ۲/۳ درصد توسط امنیت روانی تبیین میشود.
نتیجهگیری: بنابراین، میتوان گفت میزان مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی بالا با کاهش اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت و معناداری دارد و کاهش میزان اعتیاد به اینترنت را پیشبینی میکنند.
Keywords:
Authors
فاطمه رئیسی
PhD in Cognitive Science, Department of Psychology, Institute of Cognitive Science, Tehran, Iran
آمنه حاجی کرم
PhD in Counseling and Guidance, Department of Psychology, Abhar branch, Islamic Azad University, Abhar, Iran
فاطمه بخشی
Master of General Psychology, Department of Psychology, Olom va Tahghghat Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مریم طهرانیزاده
Assistant Professor, Department of Psychology, Karaj Branch, Payam-Noor University, Tehran, Iran
فاطمه امانی
Master of General Psychology, Department of Psychology, Al-zahra University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :