تأثیر سرمایه انسانی بر سرمایه فکری در پژوهشکدههای حوزه بهداشت و درمان جهاد دانشگاهی
Publish place: Payesh، Vol: 19، Issue: 3
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 314
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-19-3_009
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی باعث گردیده مزیت رقابتی سازمانها دیگر بر پایه داراییهای مشهود آنها نباشد و سرمایههای فکری به عنوان مهمترین سرمایه، جایگزین سرمایههای مالی گردیده است. هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر سرمایه انسانی بر سرمایه فکری، در پژوهشکدههای حوزه بهداشت و درمان جهاد دانشگاهی شهر تهران بود.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر مطالعهای موردی و به لحاظ بعد نتیجه، کاربردی بود. جامعه پژوهش، کلیه اعضای هیئتعلمی و کارشناسان پژوهشی پژوهشکدههای حوزه بهداشت و درمان جهاد دانشگاهی شهر تهران بودند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه پژوهشگرساخته بوده که روایی آن به تائید نظر خبرگان حوزه مدیریت بهداشت و درمان رسیده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0/84 محاسبه گردیده است. ابزار تحلیل مورد استفاده نرمافزارهای SPSS20 و PLS3 است.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد سرمایه انسانی به طور معنیدار بر سرمایه فکری تأثیر دارد. از میان مؤلفههای سرمایه انسانی، بیشترین وزن مربوط به متغیر نگرش و انگیزش با ضریب 0/897 بود. مقدار شاخص GOF برای برازش کلی مدل برابر با 0/535 بهدست آمد که حصول این مقدار برای این شاخص، برازش بسیار مناسب مدل کلی را تائید میکند.
نتیجه گیری: توجه به اهمیت مؤلفه سرمایه انسانی به عنوان یکی از اجزای سرمایه فکری در سازمانهای دانش محور، مدیران باید زمینهای فراهم کنند تا بهرهبرداری از این سرمایه به خوبی انجام گیرد و موجب خلق ارزشافزوده و نوآوری شود.
Keywords:
Authors
هدی تفضلی هرندی
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
کامران حاجی نبی
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
لیلا ریاحی
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
کیوان مجیدزاده اردبیلی
Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :