پیامدها و عوامل مرتبط با کمر درد شغلی از دیدگاه پرستاران: یک مطالعه کیفی
Publish place: Payesh، Vol: 18، Issue: 3
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 476
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-18-3_008
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: ﮐﻤﺮدرد یکی از شایع ترین اﺧﺘﻼﻻت اﺳﮑﻠﺘﯽ- ﻋﻀﻼﻧﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﮐﺎر ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮد. به طوریکه در ﺳﺎل ﻫﺎی اﺧﯿﺮ ﮐﻤﺮدرد ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺷﻐﻞ ﺑﻪ ﻧﮕﺮاﻧﯽ ﻣﻬﻤﯽ تبدیل شده است. درک بهتر تجربیات پرستاران در مورد کمردرد می تواند به ایجاد رویکرد پیشگیرانه کمک کند. این مطالعه به منظور شناسایی و توصیف درک خطر کمردرد مرتبط با شغل و عوامل کمک کننده در ارتقای رفتارهای پیشگیری از کمردرد در پرستاران انجام گرفت.
مواد و روش کار: این مطالعه کیفی از طریق تجزیه و تحلیل محتوا در سال 2017 انجام شد. بحث گروهی متمرکز و مصاحبه های نیمه ساختار یافته اختصاصی با نمونه ای مناسب از 19 پرستار با حداقل یک سال تجربه کار در بیمارستان انجام شد. سوالات مصاحبه بر اساس سازه های مدل پرسید-پروسید مطرح و سپس با استفاده از تحلیل محتوا رونویسی و تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: طبقه عوامل مستعد کننده از زیر طبقات (احساس خطر، درک شدت خطر، خودکارآمدی، درک ارزش سلامتی) و عوامل تقویت کننده از زیر طبقات (نقش همکاران در محیط کار، منافع جسمانی و روانی، منافع اقتصادی) استخراج گردید. دو زیر طبقه (تسهیل کننده ها و موانع سازمانی) در ارتباط با عوامل مدیریتی- قادرساز انجام رفتارهای پیشگیرانه کمردرد مشخص شده است.
بحث و نتیجه گیری: پرستاران نگرانی های خود را در مورد تاثیر کمردرد در کارایی حرفه ای خود، امنیت شغلی، زندگی خانوادگی و ارتباط با همکاران منعکس کردند. بنابراین نگرانی های پرستاران و شرایط کاری آنها، قوانین و مقررات مربوط به حرفه پرستاری باید به دقت مورد توجه قرار گیرد تا سلامت آنها تضمین گردد.
Keywords:
Key Words: Nurse , Occupational low back pain , PRECEDE-PROCEED model , Qualitative study , پرستار , کمردرد شغلی , مدل پرسید- پروسید , مطالعه کیفی
Authors
سیده سمیه کاظمی
Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
صدیقه سادات طوافیان
Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
علیرضا حیدرنیا
Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
علی منتظری
Health Metrics Research Center, Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :