بررسی تأثیر سیلیکات سدیم و آکریلیک بر مقاومت فشاری، خمشی و رطوبتی ملات کاهگل

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 244

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHRE-38-168_004

تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399

Abstract:

بهره‌گیری از منابع و مصالح محلی نقش بسزایی در کاهش قیمت مصالح و قطعات و نیز انطباق محصول با شرایط اقلیمی دارد. مصالح خاکی، پرمصرف‌ترین مصالح بکار رفته در اجزای سازه‌ای و پوششی بناهای تاریخی و همچنین روستاهای سراسر ایران محسوب می‌شوند. این در حالی است که پشت بام و دیوار‌های پوشیده شده با ملات‌های گلین به‌دلیل مقاومت کم در برابر بارهای جانبی و ترک‎خوردگی دیوارها، فرسایش سریع در اثر رطوبت، مقاومت کم در برابر سایش و ضربه سالانه نیازمند بازسازی و تعمیر مکرر می‎باشند که این امر، موجب اجتناب مردم از استفاده از این گونه مصالح شده است. لذا دوام مصالح گلین از جمله کاهگل به‎عنوان یکی از مصالح پایدار و سازگار با محیط‎زیست و اقلیم، بسیار حائز اهمیت است . هدف از پژوهش حاضر، یافتن طرح اختلاط بهینه ملات کاهگل براساس بررسی برخی پارامترهای فیزیکی و مکانیکی ملات کاهگل ساخته شده با افزودنی‌های مختلف می‌باشد. در این راستا ملات‌های ساخته شده از خاک، کاه به نسبت حجمی 80 و آب با نسبت حجمی 42 درصد با افزودنی‌های سیلیکات سدیم و آکریلیک، به نسبت‎های مختلف ترکیب می‎شوند و تفاوت مقاومت آن‎ها در برابر بارهای خمشی و فشاری و همچنین رطوبت بررسی می‎شود. همه  مراحل تهیه، ساخت و آزمایش براساس استانداردها در آزمایشگاه مکانیک خاک دانشگاه یزد انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می‎دهد که مقاومت کاهگل حاوی سیلیکات سدیم با نسبت 100 درصد حجمی آب به‎‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‎یابد که شاخص‌های مقاومت در برابر رطوبت، فشار و خمش کاهگل دارای افزودنی سیلیکات سدیم، خیلی بیشتر از کاهگل معمولی است. همچنین دوام اثر افزودنی کاهگل ساخته شده با افزودنی 100% سیلیکات سدیم در برابر فشار آب، بسیار بیشتر از نمونه‎های پیشین برآورد شد. از طرف دیگر با افزایش میزان  آکریلیک در نسبت‎های بالاتر از 70 درصد حجمی خاک، چسبندگی سطحی بیشتری بین ذرات بوجود می‎آید.         

Keywords:

Thatch , sodium silicate , acrylic , physical and mechanical parameters. , کلمات کلیدی: کاهگل , سیلیکات سدیم , آکریلیک , ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی.

Authors

شایسته نامور

Master of architecture

مسعود زینی

Department of civil engineering, School of civil engineering.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Prasad, C K. S, E K Nambiar, E K. N, ...
  • Turanli, L. Saritas, A. (2011). Strengthening the structural behavior of ...
  • Schneider, G. L. (1980). Earthen cement compositions for building materials ...
  • Prakash, V. Raj, A. Aravind S, Basil M, Sumith V ...
  • Banjongkliang, E. Wattanachai, P. Parichatprecha, R. (2015). Application of Sodium ...
  • مشکین فام، حبیب. (2013)، پوشش مقاوم کاهگلی ضد آب با ...
  • بررسی اثر نانوسیلیکا و صمغ طبیعی بر کاهگل [مقاله کنفرانسی]
  • زینی، مریم؛ حسینی، اشرف السادات؛ هادیزاده، محسن. (2012)، کاهگل با ...
  • نمایش کامل مراجع