ارائه الگوی کارکردهای اتحاد راهبردی برای بنگاههای کوچک و متوسط
Publish place: Management and Development Process، Vol: 31، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 299
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDP-31-4_006
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
پژوهش حاضر به شناسایی و ارائه الگوی کارکردهای اتحاد راهبردی برای بنگاههای کوچک و متوسط موفق می پردازد. کارکردهای اتحاد راهبردی شامل تقویت مزیت رقابتی، تقویت قابلیتهای کارآفرینانه و نوآورانه، سرمایه اجتماعی، و بینالمللی شدن بنگاههای کوچک و متوسط می شوند. روش انجام این پژوهش به صورت آمیخته (کیفی و کمّی) است. در بخش کیفی، از مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان صنعت قطعهسازی باتجربه در اتحادهای راهبردی بهره گرفته شد. نمونهها به صورت هدفمند انتخاب شدند و حجم آنها با توجه به ماهیت پژوهش کیفی، تا اشباع دادهها (دوازده نفر) ادامه یافت. در بخش کمّی، الگوی به دست آمده در بخش کیفی در قالب پرسشنامه در اختیار 100 نفر از مدیران و کارشناسان صنعتی باتجربه در اتحادهای راهبردی در صنعت قطعهسازی استان تهران قرار گرفت. سپس با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، سازه طراحی شده تایید شد. در نهایت، نتایج به دست آمده در چهار دسته کلی؛ تقویت مزیت رقابتی، تقویت قابلیتهای کارآفرینانه و نوآورانه، تقویت سرمایه اجتماعی، و بینالمللی شدن بنگاه جای گرفتند. از بین چهار مولفه شناسایی شده، الگوی تقویت قابلیتهای کارآفرینانه، تقویت سرمایه اجتماعی، بینالمللی شدن بنگاه، و تقویت مزیت رقابتی به ترتیب بیشترین تاثیر را در شکلگیری اتحادهای راهبردی دارند. این پژوهش، به شناسایی و ارائه الگوی بومی از کارکردهایی منجر شده است که بنگاههای کوچک و متوسط برای بهرهمند شدن از آن، وارد اتحاد با شرکتهای بزرگ میشوند.
Keywords:
Strategic Alliance , Small and Medium-sized Enterprises , Functional Strategic Alliance Model , Segmentation Industry , Native Model. , اتحاد راهبردی , بنگاههای کوچک و متوسط , الگوی کارکردهای اتحاد راهبردی , صنعت قطعهسازی خودرو , الگوی بومی.
Authors
حمیده میری اصل
Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Iran.
کامبیز طالبی
Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Iran,
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :