بررسی تاثیر کاشت آتریپلکس برخاک مراتع منطقه مراوه تپه

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,378

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_576

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

بخش وسیعی از مراتع استان گلستان در مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته اند، که به علت کمی نزولات آسمانی ( حدود 250 میلیمتر در سال ) و میزان تبخیر چندین برابر نزولات و همچنین شوری خاکها، از نظر اکولوژیکی شرایط حساس و شکننده ای را ایجاد کرده است . احیای پوشش گیاهی یکی از اقداماتی است که جهت جلوگیری از این پدیده می تواند مورد توجه قرار گیرد . اسفناجیان یکی از مهمترین خانواده گیاهی سازگار با شرایط خشک و نیمه خشک محسوب می شود . یکی ازخانواده های مهم اسفناجیان که در ایران نیز وجود دارد، آتریپلکس می باشد که ازگیاهان مغذی برای دامها به حساب می آید . آتریپلکس با رشد سریع و سازش با محیط های مختلف و تولید علوفه قابل ملاحظه اهمیت خاصی را در مناطق خشک وکویری پیدا کرده ا ند . با توجه به احیای مراتع تخریب شده با استفاده از گونههای غیر بومی و عمدتا وارداتی بخصوص آتریپلکس، سطح زیادی از مراتع استان گلستان به کشت این گونه اختصاص داده شده است و همه ساله نیز بر سطح آن افزوده می شود . از طرف دیگر تاثیراتی که گیاهان غیر بومی مخصوصا بوته ای ها برخاک تحت کشت خود باقی می گذارند، نیز باید مورد توجه قرارگیرند . در صورتیکه برخی از خواص خاک مخصوصا ازنظر مرفولوژیکی ثابت فرض گردد، امکان یافتن ارتباط بین خصوصیات ظاهری خاک و پوشش گیاهی و همچنین تاثیرگیاهان بر تغییرخواص شیمیایی خاک با جمع شدن بخشهای ضایعاتی گیاه در زیرگونه های بوته ای، بخصوص درمناطق خشک و نیمه خشک وجود دارد . با توجه به اینکه جذب املاح به وسیله این گیاه کاملا مشهود می باشد، درک این مهم که آتریپلکسهای کشت شده و ادامه کشت آن درسطح مراتع منطقه چه تاثیری بر بستر طبیعی زندگی انسان یعنی خاک خواهند داشت از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود به همین دلیل و با هدف دستیابی به اثرات کاشت آتریپلکس بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک مراتع استان گلستان و تعیین اثر خاک و اقلیم بر میزان خوشخوراکی آتریپلکس، این مطالعه صورت گرفت .

Authors

جمشید خطیرنامنی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

حسین اعتراف

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

لطف ا... پارسایی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اعتراف، ح. 1378. بررسی سازگاری توام با اثرات آبیاری در ...
  • جعفری، م. 1373. سیمای شوری و شور رویها، انتشارات موسسه ...
  • خلخالی، ع. 1375. بررسی تاثیر متقابل میان خصوصیات خاک و ...
  • سند گل، ع و ر، عارفیان. 1369. بررسی پوشش گیاهی ...
  • صارمی، م و ع، رهنما. 1370. کارنال گراس گیاهی برای ...
  • فرهنگی عباسعلی 1375. آتریپلکس توقف یا توسعه. مجموعه مقالات دومین ...
  • گنجی زاده، زواره و احمد علی. 1364. آتریپلکس در ایران. ...
  • موسوی مقدم، ح. 1366. گیاه آتریپلکس و نقش آن دراحیای ...
  • مصداقی، م. 1372. مرتعداری در ایران. انتشارات آستان قدس رضوی. ...
  • نمایش کامل مراجع