سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر وجود سنگریزه در سطح خاک بر میزان تلفات خاک

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,566

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_592

Index date: 20 June 2006

اثر وجود سنگریزه در سطح خاک بر میزان تلفات خاک abstract

یکی از پارامترهایی که بر میزان فرسایش و رسوب تأثیر می گذارد، میزان پوشش سنگریزه بر روی سطح خاک می باشد . سنگریزه های موجود در سطح خاک همانند محافظی سطح خاک را از در معرض مستقیم قرار گرفتن خاک در برابر قطرات باران محافظت نموده و از برخورد قطرات باران با ذرات و خاکدانه های خاک ممانعت بعمل می آورد . از طرف دیگر سنگریز های سطحی با افزایش ضریب زبری سطح خاک در برابر جریان رواناب سطحی مقاومت نشان داده و موجب کاهش سرعت جریان و قدرت فرسایندگی آن می گردد . علیرغم این دو موضوع گاهی سنگریزه سطحی ممکن است اثر متفاوتی ایجاد کند . بدین صورت که باعث کاهش سطح نفوذ و افزایش میزان رواناب می شود . بویژه در حالتی که سنگریزه ها در خاک فرو رفته و تنها سطح آنها روی خاک نمایان باشد که افزایش رواناب منجر به افزایش رسوب خواهد شد . برخی از محققان سنگریزه را جزء عامل فرسایش پذیری خاک به حساب آورده در حالیکه برخی دیگر آن را جزء پوشش سطحی می دانند [.1] نتایج حاصل از رگرسیون چند متغییره مبین این مطالب است که درصد سنگریزه در سطح خاک بیشتر در کاهش رسوب مؤثر بوده تا در رواناب، در حالیکه درصد وزنی سنگریزة خاک در کاهش رواناب تأثیر بیشتری را نشان می دهد [.2] با توجه به نتایج بدست آمده می توان چنین نتیجه گیری کرد که سنگریزة موجود در سطح خاک بصورت پوشش سطحی عمل کرده و خاک سطحی را در برابر قطرة باران مصون می دارد [.2] نتایج تحقیقات دفیگوریدو و پوسن(De Figueriedo, T. & Poesen, J. ) حاکی از همبستگی معنی دار بین سنگریزة موجود در سطح خاک با میزان فرسایش و عدم این معنی داری با تولید رسوب می باشد . ایشان تأثیر سنگریزه بر تولید رواناب و رسوب را به دو شکل بر روی سطح خاک و یا قرار گرفته در خاک عنوان می کند، که با توجه به وضعیت سله و حفرات خاک میزان رواناب و رسوب تولید شده متفاوت خواهد بود [2].

اثر وجود سنگریزه در سطح خاک بر میزان تلفات خاک authors

روانبخش رئیسیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بخت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رفاهی، ح.، 1378، فرسایش آبی و کنترل آن، انتشارات دانشگاه ...
محمودآبادی، _ رفاهی، _ چرخابی، م. گرجی، 1382، تا ثیر ...
De Figueriedo, T. & J. Poesen, 1998, Effects of surface ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر وجود سنگریزه در سطح خاک بر میزان تلفات خاک" توسط روانبخش رئیسیان، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بخت نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4566 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از پارامترهایی که بر میزان فرسایش و رسوب تأثیر می گذارد، میزان پوشش سنگریزه بر روی سطح خاک می باشد . سنگریزه های موجود در سطح خاک همانند محافظی سطح خاک را از در معرض مستقیم قرار گرفتن خاک در برابر قطرات باران محافظت نموده و از برخورد قطرات باران با ذرات و خاکدانه های خاک ممانعت بعمل می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر وجود سنگریزه در سطح خاک بر میزان تلفات خاک با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.