ارزیابی اختلالات اسکلتی-عضلانی و اثر مداخلات ارگونومیکی بر بهبود درد و رابطه‌ی آن با رضایت شغلی کارگران کارخانۀ تولید مواد غذایی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JOHE-7-3_003

تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399

Abstract:

مقدمه: اختلالات اسکلتی-عضلانی به عنوان یکی از شایع‌ترین آسیب‌های شغلی در کارگران صنایع تولیدی می‌باشد، که این اختلالات یکی از 10 آسیبی است که منجر به غیبت از کار می‌شود. بنابراین پژوهش حاضر به بررسی اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار و اثر مداخلات ارگونومیکی بر بهبود درد و رابطه‌ی آن با رضایت شغلی کارگران کارخانۀ تولید مواد غذایی می‌پردازد. روش: در این مطالعه نیمه تجربی، نمونۀ آماری شامل دو گروه کنترل(16نفر) و تجربی(16نفر) بود. از پرسشنامه‌ی نورودیک برای شناسایی میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با کار، روش چک‌لیست مواجهۀ سریع برای ارزیابی ریسک فاکتورهای اختلالات عضلانی-اسکلتی، شاخص مقیاس آنالوگ بصری برای تعیین شدت دردهای اسکلتی-عضلانی و از پرسشنامه‌ی مینه سوتا برای بدست آوردن میزان رضایت شغلی استفاده شد. سپس بعد از جمع­آوری اطلاعات، برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار spss  نسخه‌ی24 استفاده گردید. یافته‌ها: بیشترین میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی را نواحی کمر (39/63 درصد)، زانو (28/58 درصد)، مچ دست (33/33 درصد) و گردن (71/30 درصد) به خود اختصاص دادند. همچنین، نتایج آزمون تی وابسته نشان داد که پس از انجام 8 هفته مداخلات ارگونومیکی میزان درد در ناحیه‌ی کمر (001/0P=) و زانو (003/0P=) کاهش معنادار و میزان رضایت شغلی افراد افزایش معناداری می‌یابد (001/0P=). به علاوه، بین رضایت شغلی و اختلالات اسکلتی-عضلانی کارگران رابطه‌ی معنادار و معکوسی مشاهده شد (05/0>P). نتیحه‌گیری: میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در جامعه‌ی آماری بالا است و با میزان رضایت شغلی ارتباط معکوس دارد. همچنین مداخلات ارگونومیکی در کاهش درد اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار و افزایش رضایت شغلی کارگران اثرات مثبتی دارد.

Authors

هادی خلجی

وزارت علوم

علی یلفانی

وزارت علوم

فرزانه گندمی

وزارت علوم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Marcum J, Adams D. Work‐related musculoskeletal disorder surveillance using the ...
  • Marcum J, Adams D. Work‐related musculoskeletal disorder surveillance using the ...
  • نمایش کامل مراجع