نقش ویژگیهای روانشناختی مرتبط با امنیت روانی در اضطراب کرونا و تجربۀ انگ اجتماعی پس از موج اول اپیدمی کووید-19 در دانشجویان
Publish place: Journal of Police Medicine، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 360
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-9-4_004
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
Abstract:
اهداف: با توجه به شیوع بیماری کووید-۱۹ و ترس از انگ این بیماری، ویژگیهای روانشناختی و به تبع آن امنیت روانی افراد میتواند بر سطح اضطراب کرونا و انگ اجتماعی آن تأثیرگذار باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ویژگیهای روانشناختی مرتبط با امنیت روانی در اضطراب کرونا و تجربۀ انگ اجتماعی پس از موج اول اپیدمی کووید-۱۹ در دانشجویان دانشگاه آزاد شهر تبریز انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی-تحلیلی است که با توجه به محدودیت تردد و تعطیلی دانشگاهها هنگام جدیشدن خطر کرونا در ایران، به صورت پرسشنامه آنلاین انجام گرفت. با روش نمونهگیری در دسترس، ۲۵۹ نفر از دانشجویان علوم انسانی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد شهر تبریز در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ به صورت داوطلبانه به سئوالات پرسشنامههای امنیت روانی مازلو، پرسشنامه اضطراب بیماری کرونا و پرسشنامۀ محققساختۀ انگ اجتماعی کرونا به ترتیب با روایی و پایایی ۸۹/۰ و ۸۴/۰ پاسخ دادند. برای بررسی رابطه بین ویژگیهای روانشناختی با اضطراب کرونا و میزان انگ اجتماعی کرونا از آزمون رگرسیون چندگانه به کمک نرمافزار SPSS ۱۶ استفاده شد.
یافتهها: در پژوهش حاضر ۲۵۲ نفر از دانشجویان رشته علوم انسانی در مقطع کارشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز شرکت داشتند که ۲۰۸ نفر آنها (۵/۸۲%) دختر و ۴۴ نفر (۵/۱۷%) پسر بودند و میانگین سنی آنها ۴۲/۷±۴۳/۲۷ سال بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از مؤلفههای ویژگیهای روانشناختی، پارانویا (۰۲۵/۰=p) و احساس سلامت (۰۰۹/۰=p) قادر بودند میزان اضطراب کرونا پس از موج اول اپیدمی را در دانشجویان پیشبینی نمایند. همچنین مؤلفههای پارانویا (۰۲۵/۰=p) و افسردگی (۰۴۲/۰=p) قادر بودند میزان انگ اجتماعی کرونا را پیشبینی نمایند.
نتیجهگیری: بیشتربودن میزان پارانویا و افسردگی در افراد و کمتربودن میزان احساس سلامت، میتواند اضطراب کرونا و تجربۀ انگ اجتماعی ناشی از آن را بالا ببرد.
Keywords:
Authors
آیت اله فتحی
Research Institute of Law Enforcement Sciences & Social Studies, Tehran, Iran
سولماز صادقی
Department of Educational Psychology, Charkh-e-Niloofari Azarbayjan Higher Education Institute, Tabriz, Iran
حسین رستمی
Research Institute of Law Enforcement Sciences & Social Studies, Tehran, Iran
نادر جعفرپور
Department of Clinical Psychology, Ahar Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :