اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم هیجان، سرمایه روانشناختی و راهبردهای مقابلهای دانشجویان
Publish place: Advances in Cognitive Sciences، Vol: 22، Issue: 4
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICSS-22-4_005
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: دانشگاه محیطی چالشانگیز است که میتواند واکنشهای متفاوتی را در دانشجویان ایجاد کند. از طرفی، فقدان مهارتها و تواناییهای عاطفی، روانی و اجتماعی دانشجویان را در مواجهه با مسائل و مشکلات آسیبپذیر نموده و آنها را در معرض انواع اختلالات روانی، اجتماعی و رفتاری قرار میدهد. هدف این پژوهش، مطالعه اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم هیجان، سرمایه روانشناختی و راهبردهای مقابلهای دانشجویان بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون_پسآزمون و دوره پیگیری با گروه کنترل بود. یک نمونۀ 50 نفری از دانشجویان دختر دانشگاههای آمل در سال تحصیلی 98-1397 به روش در دسترس انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه مساوی آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد هفتهای یک بار در 12 جلسه 90 دقیقهای برای گروه آزمایش برگزار گردید اما گروه گواه مداخلهای دریافت نکرد. ابزار شامل پرسشنامه تنظیم هیجان فرم کوتاه ( Garnefskiو Kraaij، 2006)، پرسشنامه سرمایه روانشناختی (Luthans و همکاران، 2007) و پرسشنامه راهبردهای مقابلهای (Folkman وLazarus ، 1988) بود.
یافتهها: نتایج نشان داد که مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم هیجان، سرمایههای روانشناختی و راهبردهای مقابلهای دانشجویان مؤثر بوده است (0001/0<P) و این اثربخشی در مرحلۀ پیگیری نیز بر هر سه متغیر پایدار ماند (0001/0P<).
نتیجهگیری: با توجه به تأثیر قابل توجه درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم هیجان، سرمایه روانشناختی و راهبردهای مقابلهای دانشجویان، استفاده از این روشهای مفید به کلیه مشاوران و دستاندرکاران درمانهای روانشناختی و مسئولین دانشگاهها توصیه میشود.
Keywords:
Acceptance and commitment therapy , Emotion regulation , Psychological capitals , Coping strategies , درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد , تنظیم هیجان , سرمایه روانشناختی , راهبردهای مقابلهای
Authors
سمانه واعظی
PhD Candidate of Psychology, Department of psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
کلثوم اکبرنتاج بیشه
Assistant Professor of Psychology, Department of Psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
محمدکاظم فخری
Assistant Professor of Psychology, Department of Psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :