بررسی اثر عصاره هیدروالکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موشهای نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید
Publish place: New Cellular Biotechnology - Molecular، Vol: 9، Issue: 35
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 415
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-9-35_006
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
Abstract:
سابقه و هدف: مشخصه التهاب در کبد تهاجم سلولهای التهابی است. این سلولها با ترشح سایتوکینها التهابی مثل اینترلوکین-6 و فاکتور توموری نکروز آلفا باعث پیشروی بیماری و آسیب بیشتر کبد میشوند. در این مطالعه اثر ضدالتهابی عصاره زنجبیل و آبلیموترش بر فاکتور التهابی IL-6 در شرایط سمیت کبدی القا شده توسط تیواستامید در موشهای صحرایی مورد برسی قرار گرفت.
مواد و روشها: بهمنظور انجام آزمایش از 55 موش آزمایشگاهی هم سن با وزن تقریبی 250-200 گرم تهیه شده از دانشگاه اصفهان استفاده شد. نمونهها بهطور تصادفی به 9 گروه تیمار، یک گروه کنترل و یک گروه شاهد تیواستامید (کنترل مثبت) (هر گروه با 5 موش) تقسیم شدند. پس از تیمار هر گروه با دوزهای مختلف عصاره زنجبیل و آبلیمو خونگیری از قلب تحت شرایط بیهوشی انجام شد و بهمنظور اندازهگیری فاکتور التهابی IL-6 از تست الایزا استفاده شد. در نهایت مقایسه آماری میانگین مقادیر سرمی IL-6 در گروههای مختلف با استفاده از نرم افزار SPSS V.20و آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، مصرف عصاره زنجبیل و آبلیمو ترش موجب کاهش معنی دار سطح سرمی IL-6 شده است. در خصوص IL-6 سطح سرمی قبل از تیمار و بعد از تیمار با تیواستامید بیشترین میزان کاهش در گروههای تیمار ترکیبی، زنجبیل 500 میلیگرم بر کیلوگرم و آبلیمو 100 درصد بود. کاهش سرمی IL-6در گروههای مورد مطالعه وابسته به دوز بود (P<0.001).
بحث: تیواستامید باعث مسمومیت و در نهایت التهاب کبد میشود. عصاره زنجبیل وآبلیمو بخاطر داشتن جینجرول و فلاونوئیدها که خاصیت ضدالتهابی دارند بهصورت ترکیبی میتواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد.
نتیجه گیری: عصاره زنجبیل و آبلیمو ترش خاصیت ضدالتهابی دارند و بهصورت ترکیبی میتواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد و با کاهش سطح سرمیIL-6 باعث کاهش التهابات میشوند.
Keywords:
Authors
سمیرا زمانی بلیوندی
Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
نوشا ضیا جهرمی
Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
نوشین نقش
Department of Biology, Science Faculty, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :