مطالعه همراهی پلی‌مورفیسم miR-23a rs 3745453با مالتیپل اسکلروزیس (MS) در نمونه ای از جمعیت ایران

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 375

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NCMBJ-7-27_011

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399

Abstract:

سابقه و هدف: بیماری مالتیپل اسکلروزیس1 (MS) شایع ترین بیماری خودایمنی سیستم عصبی مرکزی در سنین جوانی می باشد. فاکتورهایی مانند عوامل محیطی و زمینۀ ژنتیکی در ابتلا به بیماری  مالتیپل اسکلروزیس دخیل می باشند. از آنجا که  miRNAها در سلول‌ های عصبی و گلیال نقش مهمی در سطوح تنظیمی پس از رونویسی دارند، تغییر در عملکرد آنها به واسطه پلی مورفیسم‌ها و در نهایت تغییر بیان آنها در سیستم عصبی می ‌تواند زمینه را برای بیماری‌ های تحلیل برنده اعصاب از جمله مالتیپل اسکلروزیس فراهم کند. از این رو، هدف از این مطالعه، بررسی نقش پلی مورفیسم miR 23a C>T (rs 3745453) در ایجاد بیماری مالتیپل اسکلروزیس در نمونه ای از جمعیت ایرانی می باشد.   مواد و روش ها: در این مطالعه، ۱۳۴ بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس و ۱۴۲ فرد سالم به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. تعیین ژنوتیپ با روش Tetra ARMS PCR انجام گرفت.   یافته ها: در هیچ یک از دو حالت توارثی غالب ((۲۳/۱-۴۸/۰: CI۹۵٪)۷۷/۰OR) ۰۵/۰˃PValue) یا مغلوب ((۷۵/۱-۳۶/۰: CI۹۵٪ (۸۰/۰ (OR: ۰۵/۰˃PValue)، تفاوت معناداری در توزیع ژنوتیپی miR-23a rs3745453 در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس(MS) در مقایسه با افراد سالم مشاهده نشد.   نتیجه گیری: تحقیق حاضر برای اولین بار در ایران انجام گرفت، و برخلاف مطالعات پیشین که نشان دهنده ارتباط این پلی مورفیسم با وقوع بیماری مالتیپل اسکلروزیس بود، در نمونه ای از جمعیت ایرانی که در تحقیق حاضر مورد بررسی قرار گرفت همراهی بین پلی مورفیسم miR23a(rs3745453) و بیماری MS دیده نشد.

Keywords:

Authors

نوین عالمشاه

Department of Molecular and Cellular Sciences, Faculty of Advanced Sciences & Technology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran -Iran (IAUPS).

سویار ساری

Department of Molecular and Cellular Sciences, Faculty of Advanced Sciences & Technology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran -Iran (IAUPS).

رضا میرفخرایی

Department of Medical Genetics, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran