مقایسه تطبیقی روستاهای دارای دهیاری و فاقد دهیاری در روند توسعهیافتگی (مطالعه موردی: روستاهای بخش مرکزی شهرستان اسلامشهر)
Publish place: New attitudes in human geography، Vol: 11، Issue: 4
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 280
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GEOIAU-11-4_001
تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1399
Abstract:
چکیده با توجه به اهمیتی که مدیریت روستایی در تحقق اهداف توسعه روستایی و نیز با در نظر داشتن اینکه دستیابی به توسعه پایدار در شرایط فعلی جهان بر اساس دانایی محوری است. نقش مدیریت در توسعه روستایی ایران حائز اهمیت بوده و این مدیریت باید بر دانایی محوری تکیه کند و بر همین اساس باید نیروهای لازم برای دانایی محوری در روستاهای کشور را فراهم کند. هدف از این تحقیق مقایسه نقش دهیاریهای روستایی در توسعه پایدار در منطقه اسلامشهر با روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) بوده و محقق به ارزیابی تفاوت در روستاهای دارای دهیاری و فاقد آن با توجه به ابعاد توسعه پایدار روستایی در محدوده اسلامشهر پرداخته است. نتایج حاکی از آن است که مهمترین معیار در ارزیابی عملکرد دهیاریها در تمامی روستاهای مورد مطالعه تحصیلات و تخصص نیروی انسانی فعال در بخش دهیاریها در نظر گرفته شده است و عواملی چون اقتصاد، نابرابری اجتماعی، زیرساختها، عوامل فرهنگی – اجتماعی در رتبههای بعدی قرار میگیرند. همچنین از دیدگاه ساکنان این مناطق مهمترین عامل مربوط به زیر معیار فقدان مهارتهای مدیریتی به دست آمده است؛ بنابراین میتوان گفت که مهمترین عامل عدم توسعهیافتگی در مناطق مورد مطالعه فقدان مدیریت و مهارتهای مدیریتی مناسب با مسئله دهیاری روستایی بوده که از سوی ساکنین تشخیص داده شده است.
Keywords:
Authors
امیر هومن اسفندیاری
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
تهمینه دانیالی
استادیار گروه جغرافیا، واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :