اثر کاربرد خارجی گلایسینبتائین بر صفات فیزیولوژیکی، فنولوژیکی و عملکرد گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum) در شرایط بدون تنش
Publish place: Iranian Journal of Field Crops Research، Vol: 16، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 275
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFCR-16-3_012
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1399
Abstract:
به منظور بررسی اثرات کاربرد گلایسینبتائین بر گوجهفرنگی در سال 1394 در مزرعهای واقع در مشهد، آزمایشی دو عاملی (عامل اول مقدار محلولپاشی در سه سطح (صفر، سه و شش کیلوگرم در هکتار) و عامل دوم زمان محلولپاشی (زمان کشت، شروع گلدهی و شروع میوهدهی)) بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. در این آزمایش محتوای نسبی آب برگ، سطح برگ، نشت الکترولیت، عدد SPAD، طول دوره رشد رویشی و زایشی، عملکرد و اجزای عملکرد گیاه گوجهفرنگی مورد بررسی قرار گرفت. نتابج بهدست آمده از نشت الکترولیتها و محتوای آب نسبی در کلیه تیمارها نشان داد که گیاهان به لحاظ رطوبتی در تنش قرار نداشتند. کاربرد گلایسینبتائین در زمان کاشت، سبب افزایش دوره رشد رویشی و کاهش دوره رشد زایشی گیاه شد. کاربرد سه کیلوگرم در هکتار گلایسینبتائین در زمان کشت، منجر به افزایش سطح برگ، وزن خشک و عدد SPAD شد. بیشترین تعداد کل میوه (5/42 عدد) در تیمار کاربرد سه کیلوگرم در هکتار گلایسینبتائین در زمان کاشت و بیشترین وزن میوه (1/113 گرم) در تیمار شاهد بهدست آمد. بیشترین میزان عملکرد در تیمار عدم مصرف گلایسینبتائین (74 تن در هکتار) مشاهده شد. سه و شش کیلوگرم در هکتار گلایسینبتائین، عملکرد را بهترتیب 15 و 30 درصد کاهش داد، اما با توجه به افزایش طوره دوره رشد رویشی و افزایش تعداد میوههای سبز در تیمار سه کیلوگرم در هکتار، احتمالاً مصرف گلایسینبتائین در دوزهای پایین در زمانی تأثیر مثبت خواهد داشت که طول دوره رشدی محدودکننده نباشد. همچنین به نظر میرسد کاربرد دوزهای بالای گلایسینبتائین در شرایطی که تنش جدی گیاه را تهدید نمیکند، سبب بروز اثرات سمی و کاهش عملکرد محصول گوجهفرنگی گردید.
Keywords:
Authors
مریم تاتاری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
رضا عباسی علی کمر
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیروان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :