سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رخساره های مخزنی و فرآیندهای دیاژنزی واحد دالان بالائی در میادین گازی خلیج فارس

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,045

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NSGI01_166

Index date: 24 June 2011

بررسی رخساره های مخزنی و فرآیندهای دیاژنزی واحد دالان بالائی در میادین گازی خلیج فارس abstract

واحد دالان بالائی به سن پرمین فوقانی یکی از مخازن اصلی گازی در خلیج فارس می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی رخساره ها و فرآ ن یدهای دیاژنزی این سازند در ارتباط با کیفیت مخزنی آن است. در این مطالعه کیفیت مخزنی از طریق تلفیق نتایج پتروگرافی با نتایج حاصل از آنالیز های مغزه مورد بررسی قرار می گیرد. بر این اساس 10 رخساره در قالب 5 کمربند رخساره ای در سازند دالان شناسایی شده است. اینتروالهای مخزنی با میزان تخلخل و تراوایی بالا غالبا در ارتباط با رخساره های مرتبط با پشته های سدی کربناتهرخساره های7و8و9 میباشند. مطالعات نشان می دهد که یک پلاتفرم کربناته از نوع رمپ در پرمین فوقانی حکمفرما بوده است. فرآ ن ید های دیاژنزی متعددی از قبیل: میکرایتی شدن، آشفتگی زیستی، گسترش سیمانهای دریایی مانند سیمان هم ضخامت و سیمان میکرایتی، نشاندهنده تحمل دیاژنز دریایی می باشد که بر محیط رسوبی آن حکمفرماست. رخساره های انیدریتی در انواع مختلفی همچون بلورهای ریز سوزنی، انیدریت لایه ای و قفسه مرغی در قسمت تحتانی زیر واحدA3 دالان بالائی دیده میشود. حضورسیمانهای انیدریتی فراگیر در زیر واحدهای3 A و 2 Aسیمانهای انیدریتی پرکننده حفرات و شکستگیها و نیز وجود سیمانهای کلسیتی هم بعد و درشت، می تواند نشاندهنده محیط دیاژنزی دفنی باشد. علاوه بر این وجود عوارض فشردگی مکانیکی و شیمیایی، دلایل محکمی بر تحمل دیاژنز دفنی می باشند. شواهدی چون انحلال قطعات ناپایدار آراگونیتی(اووئیدها) و ایجاد تخلخل های قالبی و حفره ای قبل از سیمانی شدن فضاهای ایجاد شده میتواند نشاندهنده تشکیل آنها در محیط دیاژنتیک متئوریکی باشد.

بررسی رخساره های مخزنی و فرآیندهای دیاژنزی واحد دالان بالائی در میادین گازی خلیج فارس Keywords:

بررسی رخساره های مخزنی و فرآیندهای دیاژنزی واحد دالان بالائی در میادین گازی خلیج فارس authors

مهرداد کریمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

علی هجر

کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت ، مدرس دانشگاه و موسسه علمی و تحقیقاتی چ

افشین پارسایی

کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

صادق نیکنام

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- شیخ پور، ح، 1384، "دیاژنز و ژئوشیمی بخش زیرین ...
-لطف پور، .، آدابی، م.ح.، صادقی، ع.، معلمی، س.ع.، 1384، ...
-نبوی، ح، 1385، "شناسایی انواع تخلخل _ موثر بر کیفیت ...
rock distribution and maturation in Sourceه _ Bordenave, M.L, and ...
_ Folk, R. L, 1974, _ natural history of crystalline ...
_ Krauskopf, K. B., and Bird, D. K., 1995 , ...
_ Koepnic, R. B., 1987, "Distribution and permeability stylolite bearning ...
- Kashfi, M. S., 1992, "Geology of the Permian super-giant ...
_ Miall, A.D., 1991, "Stratigraphic sequence and their chrono stratigraphic ...
_ Miall, A. D., 1995, :Whiter stratigraphy', Sed. Geol., v. ...
- Szabo, F., and Kheradpir, A., 1978, 'Permain and Teriassic ...
_ Shinn, E. A., and Robbin, D. M., 1983, :Mechanical ...
_ Zeigler, M.A., 2001, "Late Permian to Holocene paleofacies evolution ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رخساره های مخزنی و فرآیندهای دیاژنزی واحد دالان بالائی در میادین گازی خلیج فارس" توسط مهرداد کریمی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز؛ علی هجر، کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت ، مدرس دانشگاه و موسسه علمی و تحقیقاتی چ؛ افشین پارسایی، کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران؛ صادق نیکنام، کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله واحد دالان بالایی، دیاژنز، سیمان شدگی، مخزن، پلاتفرم هستند. این مقاله در تاریخ 3 تیر 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1045 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که واحد دالان بالائی به سن پرمین فوقانی یکی از مخازن اصلی گازی در خلیج فارس می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی رخساره ها و فرآ ن یدهای دیاژنزی این سازند در ارتباط با کیفیت مخزنی آن است. در این مطالعه کیفیت مخزنی از طریق تلفیق نتایج پتروگرافی با نتایج حاصل از آنالیز های مغزه مورد بررسی قرار می گیرد. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رخساره های مخزنی و فرآیندهای دیاژنزی واحد دالان بالائی در میادین گازی خلیج فارس با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.