بررسی علل انسداد روده و توزیع فصلی آن در کاشان: شیوع بالای بزوار در فصل پاییز و زمستان
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 373
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-25-1_012
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
Abstract:
سابقه و هدف: شایعترین علل انسداد مکانیکی روده، چسبندگی های ناشی از جراحی های قبلی، فتق ها، تومورها و نیز در اطفال انواژیناسیون میباشد. یکی از علل نادرتر انسداد، بزوار میباشد که با مصرف میوه های خاصی از جمله خرمالو ارتباط دارد. با توجه به میزان مصرف بالای این میوه در منطقه کاشان، علل انسداد و توزیع فصلی آن در کاشان بررسی شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی، بر روی بیمارانی که از سال 1390 تا 1395 با تشخیص انسداد روده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شدند، انجام گرفت. اطلاعات مربوطه شامل خصوصیات دموگرافیک، علل انسداد روده، محل انسداد و فصل بستری از پرونده بیماران استخراج و ثبت شد. داده ها پس از جمعآوری، وارد نرمافزارSPSS شد و برای تحلیل از آزمون های کای دو و فیشر استفاده گردید.
نتایج: 370 بیمار با میانگین سنی 10/05±52/07 وارد مطالعه شدند. چسبندگی ناشی از جراحی قبلی (26/2 درصد)، انواژیناسیون (8/6 درصد) و بزوار (7/2 درصد) شایعترین علل انسداد بودند. بزوار در فصل پاییز و زمستان (به ترتیب 8/7 و 7/8 درصد) شیوع بالاتری نسبت به سایر فصول داشت.
نتیجهگیری: بزوار علت شایعی برای انسداد مکانیکی روده به ویژه در فصل پاییز و زمستان در کاشان میباشد که این یافته احتمالاً مرتبط با مصرف بالای میوه های ایجادکننده بزوار است. با توجه به عوارض و مرگومیر مرتبط با انسداد روده، اقدامات پیشگیرانه مانند آموزش همگانی و بهبود بهداشت دهان و دندان ضروری به نظر می رسد.
Keywords:
Authors
نوشین موسوی
Department of Surgery, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
سید غلامعباس موسوی
Trauma Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مریم طاهری
Student of Medicine, Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
حمیدرضا طالاری
Department of Radiology, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :