تولید مخمر غنی از سلنیوم و ارزیابی اثر سطوح مختلف آن بر ریختشناسی و بیومتری اندامهای داخلی و تولیدمثلی در مرغهای مادر گوشتی
Publish place: IRANIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE، Vol: 51، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 405
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-51-1_001
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1400
Abstract:
هدف از انجام این پژوهش، تولید مخمر غنی از سلنیوم و تعیین سطح مطلوب آن بر فراسنجههای ریختشناسی و بیومتری اندامهای داخلی و تولیدمثلی مرغهای مادر گوشتی در مقایسه با سلنیوم آلی تجاری سلمکس و سدیم سلنیت معدنی بود. این طرح در قالب دو بخش انجام شد: در آزمایش اول، مخمر غنی از سلنیوم تولید شد. در آزمایش دوم، از ۱۵۰ قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس در سن ۴۹ هفتگی در ۶ تیمار، ۵ تکرار و ۵ پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل ۱- گروه شاهد (فاقد مکمل سلنیوم)، ۲- SY۰.۱۵، ۳- SY۰.۳، ۴- SY۰.۴۵ (بهترتیب مخمر غنی از سلنیوم تولیدی با سطوح ۱۵/۰، ۳/۰ و ۴۵/۰)، ۵- گروه Selemax (سلنیوم آلی تجاری سلمکس با سطح ۳/۰) و ۶- گروه SS(سدیم سلنیت با سطح ۳/۰) میلیگرم در کیلوگرم جیره بود. در پایان آزمایش از هر تکرار سه قطعه مرغ کشتار شدند. مقدار سلنیوم در هر کیلوگرم مخمر خشک در آزمایش اول، بهطور میانگین ۲۸۲۳ میلیگرم بهدست آمد. در آزمایش دوم، تعداد فولیکولهای بزرگ، در تیمار SY۰.۴۵ نسبت به تیمارهای شاهد، SY۰.۱۵ و SS بهطور معنیداری بیشتر بود. وزن چربی حفره بطنی در تیمار SY۰.۴۵ نسبت به تیمار شاهد بهطور معنیداری کمتر بود. بنابراین، استفاده از ۴۵/۰ میلیگرم در کیلوگرم از سلنیوم آلی تولیدی در جیره مرغ مادر تعداد فولیکولهای بزرگ را افزایش و چربی حفره بطنی را کاهش داد .البته نیاز است که سایر فراسنجههای عملکردی و تولیدمثلی در مطالعات آتی نیز بررسی گردد.
Authors
مجتبی امام وردی
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
احمد زارع شحنه
استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مهدی ژندی
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مجتبی زاغری
استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
داریوش مینایی تهرانی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :