ساخت و بررسی خواص فیزیکی و بیولوژیکی داربستهای بر پایه هیدروکسی اتیل سلولز/هیالورونیک اسید مورد استفاده در ترمیم زخمهای سوختگی درجه دوم سطحی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 322

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEMI-9-4_004

تاریخ نمایه سازی: 14 اردیبهشت 1400

Abstract:

هدف از این مطالعه، تهیه داربست­هایی بر پایه هیدروکسی اتیل سلولز/هیالورونیک اسید، با و بدون حضور ژلاتین و مقایسه آنها، برای ترمیم زخم­ های سوختگی درجه دو سطحی است. داربستها، از محلول آبی پلیمرهای ذکر شده و به روش خشک کردن انجمادی، تهیه شدند. بررسی ریزساختاری با میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشانگر میانگین اندازه حفرات ۱۲۰ و ۹۸ میکرومتر، به ترتیب برای داربست­ های فاقد ژلاتین و دارای ژلاتین بود. بر اساس نتایج رئولوژی، در تمامی نمونه ­ها، همواره مقدار مدول اتلاف، بیشتر از مدول ذخیره بود و محلول­های تهیه­ شده، جریان ­پذیر بودند. تمامی نمونه­ ها، در بسامدهای کم، دارای رفتار رقیق برشی و در بسامدهای بالاتر از     s-۱ ۱۰۰، رفتار عکس، از خود نشان دادند. با افزودن ژلاتین، اندازه هر دو مدول اتلاف و ذخیره، افزایش یافت. آزمون جذب مایع و کاهش وزن نمونه­ها، توانایی زیاد داربست­ها را در میزان جذب تا بالای ۳۰۰۰ درصد، نشان داد. افزودن ژلاتین، موجب افزایش زمان فروپاشی شبکه، تا ۲ ساعت و کاهش نرخ تخریب داربست ­ها شد. آزمون سمیت سلولی، نشانگر زنده­ مانی بیش از ۸۰ درصد سلول­های فیبروبلاست مجاور نمونه ­ها (در مقایسه با نمونه­ های کنترل) بود؛ ضمن اینکه حضور ژلاتین، بر فعالیت متابولیکی سلول­ها، تاثیر مثبت داشت و موجب افزایش سرعت تکثیر سلول­ها شد. نتایج آزمون خراش، توانایی داربست­ها را در افزایش سرعت مهاجرت سلولی، نسبت به نمونه کنترل، نشان داد. داربست هیدروکسی اتیل سلولز/هیالورونیک اسید/ژلاتین، بهعلت حضور ژلاتین و تاثیر آن در افزایش بیشتر سرعت مهاجرت سلول­ها که نشانگر شکل­ گیری سریع بافت پوششی اپی تلیوم بود، انقباض زخم را طی ۲۴ ساعت، به ۷۳ درصد رساند.

Authors

عاطفه درخشانی

پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، مشکین دشت، البرز، ایران

سعید حصارکی

پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، مشکین دشت، البرز، ایران

نادر نظافتی

پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، مشکین دشت، البرز، ایران

محمود اعظمی

گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :