مطالعه هویت ایرانی در طراحی پوشاک زنان ایران (مورد مطالعه آثار جشنوارههای بین المللی مد و لباس فجر از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵)
Publish place: Quarterly journal of Iranian association for Culture Studies & Communication، Vol: 15، Issue: 57
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 1,162
This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JCSC-15-57_008
Index date: 4 May 2021
مطالعه هویت ایرانی در طراحی پوشاک زنان ایران (مورد مطالعه آثار جشنوارههای بین المللی مد و لباس فجر از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵) abstract
در این مقاله در پی یافتن این موضوع هستیم که تا چه حد پوشاک بیانگر هویت ایرانی است و از بین المانها و عناصر هویتی کدام یک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است؟ به عبارت دیگر، تمام عوامل موثر در هویت، بر پوشاک نیز متجلی شده است و تقریبا میتوان آنها را دو روی یک سکه دانست. در نتیجه، امروزه اگر جوامع بخواهند هویت بومی و ملی خود را تعریف و حفظ نمایند، میبایست به نقش لباس و تاثیر آن در حفظ و ارتقا هویت توجه نمایند.در این مطالعه، لباسهای عرضه شده در جشنواره های بینالمللی مد و لباس فجر مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور برآنیم تا ببینیم در طراحی لباسهای مذکور تا چه حد به عناصر هویت ایرانی توجه شدهاند. جمعیت آماری این پژوهش، کلیه لباسهای عرضه شده در جشنواره مد و لباس فجر طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ بوده است. در نهایت مشخص شد، اگرچه به تدریج با افزایش توجه به المان های ایرانی در طراحی لباس مواجهیم، اما هنوز حجم قابل توجهی از آثار دارای نقشمایههای غیر ایرانی هستند. همچنین، شناخت طراحان لباس از هویت ایرانی در بسیاری از موارد همچون رنگ، الگوهای ایرانی لباس و غیره بسیار اندک بوده است. در این میانمشخص شد بتهجقه پرکاربردترین نقش مورد استفاده بر روی لباسها بوده است. در نهایت، این یافته به دست آمد که طراحان لباس چیرگی نشانهای غیرایرانی بر نشانهای ایرانی را نمایان ساختهاند.
مطالعه هویت ایرانی در طراحی پوشاک زنان ایران (مورد مطالعه آثار جشنوارههای بین المللی مد و لباس فجر از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵) Keywords:
مطالعه هویت ایرانی در طراحی پوشاک زنان ایران (مورد مطالعه آثار جشنوارههای بین المللی مد و لباس فجر از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵) authors
مرضیه زارع
دانشجوی دانشگاه الزهرا
پریسا شادقزوینی
هیات علمی دانشگاه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :