تحلیل آسیبپذیری کاربری اراضی شهری جوانرود در برابر زلزله با استفاده از تحلیل شبکه ای (ANP) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
Publish place: Human Geography Research، Vol: 53، Issue: 1
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 511
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_JHGR-53-1_008
Index date: 9 May 2021
تحلیل آسیبپذیری کاربری اراضی شهری جوانرود در برابر زلزله با استفاده از تحلیل شبکه ای (ANP) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) abstract
مخاطرات طبیعی و انسانی همواره تهدیدی برای زندگی انسانهاست. در دهههای اخیر،بهرغم پیشرفتهای علمی در پیشبینی حوادث و مدیریت بحران، بلایای طبیعی همچنان هزینههای سنگینی به جوامع انسانی وارد میسازند. از آنجا که ایران در میان ده کشور بلاخیز جهان قرار دارد و از میان بلایای طبیعی زمینلرزه در ایران، بنا به ماهیت خاص خود، از اهمیت و توجه بیشتری برخوردار استـزیرا نسبت به سایر بلایای طبیعی دیگر فراوانی آن بیشتر استـ تلفات و صدمات فراوانی نیز به همراه دارد. شهر جوانرود از شرایط ویژهای در رابطه با مخاطراتی همانند زلزله برخوردار است. در پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل شبکهای (ANP) و با بهرهگیری از نرمافزارهای Super Decisionو ARC GIS و با استفاده از دادههای مربوط به کاربری اراضی شهر جوانرود، DEM ۳۰×۳۰ متری و نقشه زمینشناسی ۱:۱۰۰۰۰۰ پس از تبیین اصول، اهداف نقشههای آسیبپذیری مورد نیاز برای مشخصکردن پهنههای خطر بهدست آمد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که حدود ۲۰/۰ از فضاهای ساختهشده شهری جوانرود در برابر این نوع از مخاطرات آسیبپذیری متوسط به بالایی دارد و ساختار کالبدی مطلوبی در چارچوب بحث مدیریت زلزله ارائه نمیکند؛ محلات حاشیهنشین در پهنه آسیبپذیری بالا و نیز مسکن مهرهای شهر به علت قرارگرفتن در حاشیه مرتفع شهر و سنگ بستر نامناسب و ارتفاع و شیب زیاد و تعداد طبقات بیشتر نسبت به سایر واحدها دارای آسیبپذیری بیشتری میباشند. فضای مسکونی و کاربری اراضی جوانرود نشان میدهد، درصورت بیتوجهی و برنامهریزی نامناسب، رویکرد مقابله با زلزله میتواند به فاجعه انسانی و مصیبتی بزرگ منتهی شود.
تحلیل آسیبپذیری کاربری اراضی شهری جوانرود در برابر زلزله با استفاده از تحلیل شبکه ای (ANP) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) Keywords:
تحلیل آسیبپذیری کاربری اراضی شهری جوانرود در برابر زلزله با استفاده از تحلیل شبکه ای (ANP) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) authors
محمد رئوف حیدری فر
استادیار جغرافیای سیاسی، دانشگاه پیام نور
عبدالله محمودی
کارشناس ارشد جی. آی. اس، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :