طراحی و برآورد اقتصادی مبدلهای حرارتی افزوده شده به سیستم آب صنعتی پالایشگاه تهران جهت جلوگیری از اتلاف حرارت در مخزن آب صنعتی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,674

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MOBADDEL03_020

تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1390

Abstract:

یکی از مهمترین مباحثی که در حال حاضر مطرح میباشد،بازیافت توان و انرژی در صنعت و استفاده بهینه از انرژیهای موجود در واحدهای مختلف نفت و پتروشیمی یا به عبارت دیگر انتگراسیون فرایند هاست . به طور خاص ،کشورهای در حال توسعه به دلیل مشکلات انرژی به دنبال راه کار های جدید برای بهینه سازی مصرف سوخت و حفاظت از منابع انرژی می باشند. یکی از پر مصرف ترین بخش های صنعتی ، صنعت نفت است . در پالایشگاه تهران نرم کردن آب به روش آهک- سودای داغ ، در درجه حرارت اشباع آب انجام میگیرد و راندمان حذف سختی بسیار بالاست. در حال حاضر آب صنعتی بادمای 97 وارد و با دمای 92.53خارج میشود،،این اختلاف دما افت انرژی به همراه دارد . خروجی واحد آب صنعتی پالایشگاه تهران با دبی 180 متر مکعب در ساعت و با دمای 97 درجه سانتیگراد وارد مخزن 4792 متر مکعبی میگردد و به علت افت حرارت از دیواره ها دمای آن ؛ در حالت پایدار و زمانی که ورودی و خروجی برابر باشند ؛ به 53/92 درجه سانتیگراد میرسد (C Tloss≈4.5oΔ) . بنابراین مقدار زیادی حرارت وارد محیط می شود که باعث افزایش مصرف سوخت می گردد . لذا بهتر است از این حرارت هدر رفته به نحوی در خود فرایند استفاده گردد . در این طرح دو مبدل برای انجام این عملیات (بر اساس کاربردهای خاصی خود) در نظرگرفته شد است. نتایج نشان میدهد که به کارگیری دو مبدل در سیستم بازیابی حرارت در دمای محیط 25 درجه سانتیگراد را تا 86% بالا می برد.[1] در این مقاله طراحی و بررسی فاکتورهای اقتصادی مبدلهای مذکور بررسی گردیده است که نشان دهنده اقتصادی بودن اعمال شرایط مذکور است.

Authors

مهرنوش محمدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،دانشکده فنی،گروه

حامد وزوایی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، کارمن

سپیده اردیبهشتی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمود نیکبخت

ییس بخش پژوهش و توسعه پالایشگاه نفت شهید تندگویان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ماهنامه نفت و انرژی سال چهارم، شماره 32، اردیبهشت 1388 ...
  • کتاب شبیه سازی فرایند های شیمیایی با ASPEN HYSYS :مهدی ...
  • Conceptual Design of Chermical Processes by James M Douglas , ...
  • نمایش کامل مراجع