بررسی رابطه آسیبهای اجتماعی و رشد اقتصادی ایران با تاکید بر سرمایه انسانی در الگوی رشد درونزا: رویکرد DSGE
Publish place: The Journal Of Planning and Budgeting، Vol: 23، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 235
This Paper With 43 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPBUD-23-3_003
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
Abstract:
بیشتر پژوهش های نظریه رشد درونزا با تاکید بر سرمایه انسانی، بر نقش دانش و آموزش تاکید می کنند و کمتر به موضوع اثرگذاری آسیبهای اجتماعی بر رشد اقتصادی می پردازند. در حالی که، گسترش آسیبهای اجتماعی مانند تضعیف استحکام بنیان خانواده به وسیله طلاق و افزایش جرم و اعتیاد در جامعه، از مسیر کاهش سرمایه انسانی و بهرهوری میتواند رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، عوامل اقتصادی علت بخشی از گسترش ناهنجاریهای اجتماعی هستند. پژوهش حاضر تلاش می کند که با ارائه یک الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی کینزینهای جدید، با تاکید بر نقش سرمایه انسانی، و با استفاده از دادههای تعدیل فصلی شده در دوره زمانی ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۳، وجود رابطه متقابل بین اقتصاد کلان و آسیبهای اجتماعی را در اقتصاد ایران نشان دهد. بدین منظور، یک شاخص ترکیبی آسیبهای اجتماعی، بر اساس نرخهای طلاق، اعتیاد، و جرم مورد تصریح قرار گرفت. از یکسو، شاخص اشارهشده بر رشد اقتصادی اثر میگذارد و از سوی دیگر، از شرایط اقتصاد کلان تاثیر میپذیرد. نتایج نشان میدهد که تکانههای منفی سمت عرضه اقتصاد با افزایش فقر، بیکاری، و تورم به گسترش آسیبهای اجتماعی چون طلاق، اعتیاد، و جرم منجر میشود. همچنین، افزایش آسیب های اجتماعی با کاهش دادن سرمایه انسانی و بهرهوری، رشد اقتصادی را میکاهد.
Keywords:
Economic Growth , Human Capital , Divorce , Drug Addiction , Crime , Dynamic Stochastic General Equilibrium Model , Iran's Economy. , رشد اقتصادی , سرمایه انسانی , طلاق , اعتیاد , جرم , الگوی تعادل عمومی تصادفی پویا , اقتصاد ایران
Authors
حسن درگاهی
Faculty of Economics and Political Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
امین بیرانوند
Faculty of Economics and Political Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :