اثرات کاربرد اسید هیومیک به صورت خاکی و محلول پاشی بر خواص کمی و کیفی زعفران
Publish place: Journal of Saffron Research، Vol: 8، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 317
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSRB-8-1_005
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1400
Abstract:
این مطالعه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ۹۵-۱۳۹۴ در منطقه بیله وار استان کرمانشاه انجام شد. فاکتور هـای مورد بررسی شامل چهار سطح اسید هیومیک سافرون (۰، ۱، ۲ و ۳ لیتر در هکتار) برای محلول پاشی و چهار سطح اسید-هیومیک گرانوله (۰، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ کیلوگرم در هکتار) به صورت مصرف در خاک، در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اثر اسید هیومیک با استفاده از تیمار ۲۰ کیلوگرم اسید هیومیک گرانوله با کاربرد خاکی + محلول پاشی ۳ لیتر اسید هیومیک سافرون در هکتار، در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش ۷۳/۴۲ % در تعداد گل، ۰۳/۷۱% در عملکرد گل تر، ۱۹/۱۳۰ % در عملکرد کلاله تر، ۸۳/۷۸ % در عملکرد کلاله خشک، ۹۳/۴۶ % در قطر بنه، ۷۵/۶۵ % در وزن بنه و ۵۱/۱۰۲ % در طول برگ زعفران شد. درصد پیکروکروسین کلاله زعفران با کاربرد ۱۰ کیلوگرم اسید هیومیک گرانوله و ۲ لیتر اسید هیومیک سافرون در هکتار از ۷۱/۸ % به ۶۱/۱۳ % نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. استفاده از ۱۰ کیلوگرم اسید هیومیک خاکی و ۳ لیتر اسید هیومیک سافرون در هکتار بیشترین اثر گذاری بر درصد سافرانال داشت که سبب افزایش از ۱۹/۷ % به ۵۹/۱۱ % نسبت به تیمار شاهد شد. استفاده از ۲۰ کیلوگرم اسید هیومیک گرانوله خاکی و ۲ لیتر اسید هیومیک سافرون مایع در هکتار میزان کروسین را از ۲۰۸/۷ % به ۲۶/۱۴ % نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. همچنین نتایج نشان دادند که اثر اسید هیومیک خاکی و اسید هیومیک سافرون و همچنین اثر متقابل آن ها بر عناصر موجود در برگ زعفران معنی دار بود به- طوری که در مصرف تلفیقی ۳۰ کیلوگرم اسید هیومیک خاکی در هکتار و ۳ لیتر اسید هیومیک سافرون در هکتار، نسبت به شاهد موجب افزایش ۶۷/۳۹ % در آهن، ۴۴/۵۲% در روی، ۱۱/۱ برابر در فسفر، ۱۲/۱ بربر در مس و ۴۵/۱ برابر در منگنز موجود در برگ شد.
Keywords:
Authors
محمد گردکانه
بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
احسان امینی
دانش آموخته کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان کرمانشاه
معصومه خان احمدی
استادیار موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان کرمانشاه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :