Year: 1399
Publish place: New Findings in Applied Geology، Vol: 14، Issue: 28
COI: JR_NFAG-14-28_005
Language: PersianView: 109
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
در سالهای اخیر بازیابی عناصر نادرخاکی (REE) از ذخایر زغالسنگ به عنوان محصول جانبی در بسیاری از کشورها میتواند به کاهش بحران مواد اولیه فعلی کمک کند. هدف از نگارش این مقاله مروری بر توزیع ژئوشیمیایی عناصرنادرخاکی در زغالسنگها، با نگرشی بر زغالسنگهای ایراناست. نتایج این تحقیقات نشان میدهند معمولا مقدار عناصر نادرخاکی سنگین نسبت به عناصر نادرخاکی سبک در زغالسنگ ها نسبت به شیل ها و کندریتها زیادتر است. نسبت Ce/Yb در شیل های معمولی ۴ تا ۶ و در زغالسنگ ها و شیل های زغالی این نسبت بین ۷ تا ۸ در تغییر است. چهار منشا برای این غنیشدگی مطرح شده که عبارتند از: ۱- منشا آلی، ۲- جذب سطحی توسط کانیهای رسی موجود در حوزههای زغالی، ۳- منشا معدنی و ۴- رسوب همراه با مواد آلی در حین تشکیل زغال. همچنین مطالعات نشان داده است تمرکز عناصر نادرخاکی در خاکستر حاصل از احتراق زغالسنگ بیشتر از خود زغالسنگ است. استخراج این عناصر از خاکستر آسانتر از معدنکاری زغالسنگ است و این امر موجب کاهش چشمگیر مشکلات زیستمحیطی ناشی از خاکسترهای حاصل از احتراق میشود. مطالعه زغالسنگهای البرز (مناطق کارمزد، لوشان و شاهرود) و ایران مرکزی (مناطق طبس، هشونی، پابدانای اصلی، چشمه پودنه و هجدک) نشان داد عیار عناصـر نادرخـاکی در زغالسـنگهای ایران بیشتر از متوسط عـیار این عـناصر در پوسـته فوقانی و زغالسنگهای چین و آمریکا است.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_NFAG-14-28_005. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1205842/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:امامعلی پور، علی و نظری، حسنیه و اسمعیل زاده، مسعود،1399،مـروری بر توزیع ژئوشیـمیایی عناصر کـمیاب و نادرخاکی در زغال سـنگ ها، با نـگرشی بر زغال سنگ های ایران،https://civilica.com/doc/1205842
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :- سلیمانی مارشک، ز.، تقیپور، ن (۱۳۹۴) کانیشناسی و ژئوشیمی عناصر ...
- شهراز، س.، کوهساری، ا (۱۳۹۲) بررسی عناصر کمیاب و خاکی ...
- طاهری، ب.، شهریور قوزوللو، ج.، کازرونی، ح.، قراباغی، م (۱۳۹۳) ...
- علی ملایی، م.، امینزاده، ب (۱۳۹۸) ویژگیهای ژئوشیمیایی عناصر اصلی ...
- قلیپور، م.، مظاهری، ا.، رقیمی، م.، شمعانیان، غ (۱۳۸۸) بررسـی ...
- کبیرزاده، آ (۱۳۷۰) پروژه مطالعات تامین زغالسنگ در طرح توسعه ...
- معینالسادات، س. ح.، رضویارمغانی، م. ب (۱۳۷۲) زمین شناسی ایران- ...
- یعقوبپور، ع (۱۳۸۰) کانیهای خاکهای کمیاب، انتشارات دانشگاه تهران، ۴۲۸ ...
- Bao, Z., Zhao, Z (۲۰۰۸) Geochemistry of mineralization with exchangeable ...
- Eskenazy, G. M (۱۹۹۹) Aspects of the geochemistry of rare ...
- Finkleman, R. B (۱۹۹۳) Trace and minor elements in coal, ...
- Goodarzi, F., Sanei, H (۲۰۰۶) A preliminary study of mineralogy ...
- Gürdal, G (۲۰۱۱) Abundances and modes of occurrence of trace ...
- Henderson, P (۱۹۸۴) Rare Earth Element Geochemistry, Developments in Geochemistry, ...
- Junying, Z., Reh, D., Yanming, Z (۲۰۰۴) Mineral matter and ...
- Ketris, M. P., Yudovich, Y. E (۲۰۰۹) Estimations of Clarkes ...
- Mayfield, D. B., Lewis, A. S (۲۰۱۳) Environmental Review of ...
- Moore, F., Esmaeili, A (۲۰۱۲) Mineralogy and geochemistry of the ...
- Seredin, V. V., Dai, S (۲۰۱۲) Coal deposits as potential ...
- Seredin, V. V., Kremenetskii, A. A (۲۰۰۹) New data on ...
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.