بررسی تاثیر پودر گیاه نعناع و عرق بهار نارنج بر بیان نسبی ژن پروتین شوک گرمایی (HSP۷۰) و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی
Publish place: Journal of Animal science، Vol: 26، Issue: 3
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 313
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-26-3_010
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
Abstract:
زمینه مطالعاتی: استفاده از گیاهان دارویی در سلامتی انسان اهمیت به سزایی دارد، چون ترکیبات موجود در آن دارای کمترین اثرهای جانبی میباشند. این پژوهش به منظور ارزیابی اثرهای مختلف پودر نعناع، عرق بهار نارنج و آنتی بیوتیک نیومایسین بر بیان نسبی ژن پروتین شوک گرمایی ۷۰ (HSP۷۰) و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی انجام شد. روش کار: در این پژوهش از ۱۲۰ قطعه جوجه گوشتی سویه راس ۳۰۸ یک روزه استفاده شد. پژوهش در مدت شش هفته و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و چهار تیمار و ۱۰ قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد، پودر نعنا (دو درصد خوراک)، عرق بهار نارنج (دو درصد آب مصرفی) و آنتیبیوتیک نیومایسین (۲/۰ گرمدرکیلوگرم خوراک) بود. فراسنجههای خونی و بیان نسبی ژن پروتین شوک گرمایی ۷۰ (HSP۷۰) در خون اندازه گیری شد. نتایج: بیشترین مقدار تری گلیسیرید سرم مربوط به تیمار عرق بهار نارنج بود (۰۵/۰P<). بیان نسبی ژن HSP۷۰ در خون، در تمام تیمارها نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری داشت (۰۵/۰P<). نتیجه گیری نهایی: یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داد که گیاهان دارویی نعناع و عرق بهار نارنج ممکن است بتوانند تاثیر منفی تنش گرمایی را بر بازده جوجه ها کنترل کنند.
Keywords:
Authors
مهدی اسماعیلی
۱ دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حمید دلدار
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زربخت انصاری پیرسرائی
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :