ارزیابی رضایتمندی ساکنین از کیفیت محیطی مسکن روستایی مطالعه موردی: مقایسه دو بافت قدیم و جدید روستای حاجت آقا در شهرستان لنجان
Publish place: Journal of spatial planning، Vol: 5، Issue: 2
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 250
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SPPL-5-2_001
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1400
Abstract:
سنجش و ارزیابی میزان رضایتمندی از ساکنان هر محیطی به عوامل بسیاری وابسته است. با توجه به اینکه نظرات فردی در این امر دخالت دارد، بنابراین متغیرهای متعددی تعیین کننده سطح رضایتمندی است و درنتیجه نوع مطالعه پیچیده تر می گردد. این پژوهش به منظور ارزیابی رضایتمندی ساکنین از کیفیت محیطی مسکن روستایی در بین ساکنان روستای حاجت آقا صورت پذیرفته است. برای دستیابی به این هدف، رابطه رضایتمندی ساکنین از کیفیت محیطی مسکن به عنوان متغیر وابسته با متغیرهای منتخب در پژوهش مورد آزمون قرار داده شده است. روش تحقیق پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه باقابلیت اعتماد و اعتبار است. جامعه آماری پژوهش، ساکنان ۱۸ سال به بالای بافت قدیم و بافت جدید از روستای حاجت آقا شهرستان لنجان بر اساس سرشماری ۱۳۹۰ است. حجم نمونه در بافت قدیم ۵۰ و بافت جدید ۸۰ است که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری سهمیه ای به صورت تصادفی از بین ساکنان جمع آوری شده است. برای تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS و AMOS و برای آزمون فرضیه ها از آزمون دو نمونه ای مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. نتایج پژوهش بیانگر عدم رابطه معنادار در بافت قدیم؛ بین متغیر رضایتمندی از کیفیت محیط مسکن با سن، میزان تحصیلات و مدت سکونت در روستاست، اما با متغیر مدت سکونت در محله دارای رابطه معنادار است. در بافت جدید؛ رابطه بین متغیر رضایتمندی از کیفیت محیط مسکن با سن رابطه معکوس و معنادار، اما با میزان تحصیلات و مدت سکونت در محله رابطه مستقیم و معنادار و در رابطه با مدت سکونت در روستا رابطه معنادار نیست. در بررسی و مقایسه میانگین نمره رضایتمندی از کیفیت محیط مسکن و جنس و وضعیت تاهل افراد، نمرات نشان دهنده یکسانی ارزش رضایتمندی در بین گروه های جنسی و وضعیت تاهل است. بر اساس مدل رگرسیونی بافت قدیم، از بین متغیرهای مستقل، متغیر مدت سکونت در محله بیشترین تاثیر را بر متغیر رضایتمندی از کیفیت محیط مسکن و پس ازآن مدت سکونت در روستا، وضعیت تاهل، جنس، میزان تحصیلات و سن در آن نقش داشتهاند. در بافت جدید، متغیر میزان تحصیلات بیشترین تاثیر و پس ازآن سن، مدت سکونت در محله، مدت سکونت در روستا، وضعیت تاهل و جنس، به ترتیب در متغیر رضایتمندی کیفیت محیطی مسکن تاثیر داشته اند. در ادامه نتایج به دست آمده از مدل تجربی تحقیق (SEM) نشان دهنده برازش نسبتا مناسب مدل با توجه به دادههای جمع آوری شده، نوع سوالات طرح شده، مفاهیم، مقوله بندی ها و چارچوب منتخب در پژوهش است.
Keywords:
Authors
سیداسکندر صیدایی
استادیار جغرافیا، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
عفت فتحی
دانشجوی دکتری جغرافیا، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا طاهری
دانشجوی دکتری جامعه شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا هدایتی
دانشجوی دکتری جغرافیا، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :