سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی رویکردهای حاکم بر جرم انگاری جرائم علیه میراث فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه: از کاربرد غیرنظامی تا ارزش فرهنگی

Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 303

This Paper With 32 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_PZHF-3-7_005

Index date: 17 May 2021

ارزیابی رویکردهای حاکم بر جرم انگاری جرائم علیه میراث فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه: از کاربرد غیرنظامی تا ارزش فرهنگی abstract

یکی از تبعات منفی جنگ، آسیب و نابودی اموال و میراث فرهنگی جهان به سان یادگاران تاریخ بشری است. پرسشی که این پژوهش از رهگذر شیوه توصیفی-تحلیلی، برای پاسخ به آن به نگارش در آمده این است که چه رویکردی در جرم ­انگاری جرائم علیه میراث فرهنگی، حراست بهتر و بیشتر از میراث فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه را تامین می­ کند و کدام یک از اسناد حقوق بین ­الملل کیفری در خصوص جرم ­انگاری جرائم علیه میراث فرهنگی در این زمینه ابزار مناسب ­تری به شمار می ­رود؟ اساسنامه­ دیوان کیفری بین ­المللی، نگرشی واپس­گرایانه و قائل به کاربرد غیرنظامی و ارزش ابزاری در قبال جرائم علیه میراث فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه اتخاذ نموده، حال آن­ که پروتکل دوم کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه در خصوص حمایت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه به نحوی بسیار مبتکرانه و مترقیانه، رویکرد مبتنی بر ارزش فرهنگی و ذاتی را ترجیح داده است. به نظر می ­رسد رویکرد اخیر برای حمایت از میراث فرهنگی مناسب تر بوده و هم ­اکنون، کارآمدترین ابزار برای پیگیری قانونی جنایات جنگی علیه اموال فرهنگی، پروتکل دوم کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه می باشد. از این رو، افزایش میزان تصویب پروتکل دوم کنواسیون ۱۹۵۴ لاهه از سوی شمار چشمگیری از دولت ها و تشویق آنان به اتخاذ قوانین اجرایی، که بر مبنای معیار صلاحیت مقرر در پروتکل یاد شده به قضات داخلی اجازه­ تعقیب شدیدترین جرائم علیه میراث فرهنگی را می­ دهد، ضرورت دارد. افزون بر این، بکارگیری رویکرد مبتنی بر کاربرد نظامی در قبال جرائم علیه میراث فرهنگی به­ ویژه در چهارچوب جنایات علیه بشریت مطلوب می ­نماید.

ارزیابی رویکردهای حاکم بر جرم انگاری جرائم علیه میراث فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه: از کاربرد غیرنظامی تا ارزش فرهنگی Keywords:

میراث فرهنگی , اموال فرهنگی , حقوق بین الملل کیفری , اساسنامه دیوان کیفری بین المللی , پروتکل دوم کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه

ارزیابی رویکردهای حاکم بر جرم انگاری جرائم علیه میراث فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه: از کاربرد غیرنظامی تا ارزش فرهنگی authors

موسی کرمی

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل عمومی، دانشکده حقوق، دانشگاه قم، قم، ایران(نویسنده مسئول)

یاسر شاکری

دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی و مدرس دانشگاه