بررسی چگونگی رابطه بین شاخص قدرت و پدیده ی ادب زبانی در روند بازجویی به لحاظ زبان شناختی: رویکردی گفتمانی و حقوقی
Publish place: Iranian Studies، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 311
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JOLR-8-2_001
Index date: 17 May 2021
بررسی چگونگی رابطه بین شاخص قدرت و پدیده ی ادب زبانی در روند بازجویی به لحاظ زبان شناختی: رویکردی گفتمانی و حقوقی abstract
تاثیر عامل قدرت در گفتمان دادگاه کیفری و روند بازجویی با عوامل زیادی همچون شرایط اختصاصی بافت موقعیتی جلسه بازجویی و تفاوت سطح اجتماعی بین بازجوی پلیس و متهم ظهور پیدا می کند. پژوهش حاضر درنظر دارد با استفاده از راهبردهای ادب براون و لوینسن (۱۹۸۷) به بررسی و توصیف نقش اصل ادب در روند بازجویی بپردازد. هدف پژوهش حاضر، تحلیل و توصیف رابطه بین ابزار قدرت و پدیده ی ادب در پیشبرد روند بازجویی است؛ زیرا اصل ادب با روابط قدرت تنیده شده است. نمونه های مورد بررسی در پژوهش حاضر شامل یازده متن بازجویی به صورت شفاهی و مکتوب است که به روش تصادفی از بین پرونده های قضایی موجود در دادسرای عمومی و انقلاب استان بوشهر انتخاب گردیده است. نتایج به دست آمده نشان داد که با رعایت ادب (راهبردهای ادب براون و لوینسن (۱۹۸۷)) نمی توان مسیر بازجویی را به خوبی پیش برد؛ زیرا متهمان به دلیل نبودن فشار و تهدید از پاسخگویی به سوال ها طفره می روند؛ ولی با اعمال فشار و لحن تهدیدی که از نشانه های قدرت است، می توان مسیر بازجویی را به خوبی پیش برد.
بررسی چگونگی رابطه بین شاخص قدرت و پدیده ی ادب زبانی در روند بازجویی به لحاظ زبان شناختی: رویکردی گفتمانی و حقوقی Keywords:
بررسی چگونگی رابطه بین شاخص قدرت و پدیده ی ادب زبانی در روند بازجویی به لحاظ زبان شناختی: رویکردی گفتمانی و حقوقی authors
غزل باغبانی
دانشجوی کارشناسی ارشد زبان شناسی همگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور
فاطمه کرمپور
استادیار زبان شناسی همگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :