اثر آستانه ای بدهی های عمومی دولت بر رشد اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (رهیافت انتقال ملایم لجستیکی در داده های تابلویی)

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 307

This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ECONC-6-2_002

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1400

Abstract:

در ادبیات اقتصاد کلان تاثیر بدهی های عمومی دولت بر رشد اقتصادی از دیدگاه های مختلفی موردبررسی قرارگرفته و در سال های اخیر از نقطه نظر تجربی نیز نحوه ارتباط بین این دو متغیر مورد توجه پژوهشگران واقع شده است. ازاین رو هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر آستانه ای بدهی های عمومی دولت بر رشد اقتصادی ۲۰ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا طی دوره زمانی ۲۰۱۹-۲۰۰۰ می باشد. برای نیل به این هدف، مدل تجربی تحقیق با بهره گیری از الگوی رگرسیون انتقال ملایم در داده های تابلویی برآورد شده است. نتایج آزمون خطی بودن، قویا وجود رابطه غیرخطی بین متغیرهای موردمطالعه را تایید می کند. هم چنین لحاظ نمودن یک تابع انتقال با یک پارامتر آستانه ای که بیانگر یک مدل دو رژیمی است، برای تصریح رابطه غیرخطی میان متغیرهای موردبررسی کفایت می کند. بر اساس نتایج به دست آمده حد آستانه ای برای کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برابر ۱/۳۸ درصد و سرعت انتقال نیز ۷۴/۱ برآورد شده است. در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نسبت بدهی های عمومی دولت به تولید در نظام حدی اول تاثیر مثبت و در نظام حدی دوم تاثیر منفی بر رشد اقتصادی دارد. لذا درصورتی که نسبت بدهی های عمومی دولت به تولید از مقدار ۱/۳۸ درصد تجاوز کند، رشد اقتصادی کاهش یافته و اثر آستانه ای بدهی های عمومی دولت در کشورهای مورد بررسی تایید می شود.

Keywords:

اثر آستانه ای , نسبت بدهی های عمومی دولت به تولید ناخالص داخلی , رشد اقتصادی , کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا , الگوی انتقال ملایم لجستیکی در داده های تابلویی

Authors

جعفر ژیلایی اقدم

دانشجوی دکتری علوم اقتصادی، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، تهران، ایران

علیرضا دقیقی اصلی

استادیار اقتصاد، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، تهران، ایران

مجید افشاری راد

دانشیار اقتصاد، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مرجان دامن کشیده

استادیار اقتصاد، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، تهران، ایران

علی اسماعیل زاده مقری

دانشیار مدیریت مالی، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، تهران، ایران