گندزدایی کشت درون شیشه ای بنفشه آفریقایی با استفاده از نانوذرات نقره ساخته شده توسط دو عصاره گیاهی
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 5، Issue: 17
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 276
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-5-17_029
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1400
Abstract:
از مهم ترین مزایای کشت درون شیشه ای بنفشه آفریقایی (Saintpaulha ionantha) تولید ارقام جدید و تکثیر انواع دارای بافت ناهمسان می باشد که از طریق دیگر روش ها امکان پذیر نیست. از این رو گندزدایی ریزنمونه ها در کشت درون شیشه ای این گیاه زینتی از اهمیت زیادی برخوردار است. در این تحقیق تاثیر نانوذرات نقره ساخته شده توسط عصارههای پوست انار و گلبرگهای گل محمدی بر میزان گندزدایی (فعالیت ضد باکتریایی و ضد قارچی)، باززایی و شاخسارهزایی ریزنمونه های بنفشه آفریقایی رقم Pink Amiss بررسی شد. در این آزمایش که به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شده، از نسبت های حجمی۱:۲۰، ۱:۱۰، ۱:۵، ۱:۱ (نیترات نقره: عصاره) و محلول نیترات نقره یک میلی مولار به عنوان شاهد استفاده شد. نتایج نشان داد که نانوذرات نقره تولید شده توسط دو نوع عصاره به ویژه عصاره گل محمدی پس از یک و سه هفته به طور معنی داری توانستند آلودگیهای ناشی از باکتری ها و قارچ های موجود در محیط کشت بنفشه آفریقایی را در مقایسه با نیترات نقره کنترل نمایند. اثر غلظتهای مختلف نانوذرات نقره بر میزان آلودگی باکتریایی و قارچی در مقایسه با نیترات نقره در سطح ۵ درصد معنیدار شده و غلظت ۱:۲۰ بهترین تیمار بود. در ضمن تیمار ۱:۲۰ نانوذرات نقره به طور معنی داری موجب بالاترین میزان باززایی به میزان ۵۲ درصد و شاخسارهزایی به میزان ۳۸ درصد ریزنمونه در مقایسه با سایر غلظتها شد. به طورکلی نانوذرات نقره تولید شده توسط عصاره های گیاهی می توانند جایگزین مناسبی برای گندزدایی ریزنمونه ها در مقایسه با ترکیبات شیمیایی دیگر مانند نیترات نقره باشد.
Keywords:
African violet , Pink Amiss , In Vitro culture , Antimicrobial , Damask rose extract , Pomegranate extract , Shoot regeneration , بنفشه آفریقایی , Pink Amiss , کشت درون شیشه ای , عصاره انار , ضد میکروبی و عصاره گل محمدی
Authors
موسی سلگی
Arak University,Arak, Iran.
مینا تقی زاده
Arak University,Arak, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :