بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی به کلیستین در عفونت های بیمارستانی با آسینتوباکتر مقاوم به چند دارو

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 421

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJH-27-4_003

تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1400

Abstract:

سابقه و هدف:عفونت ناشی از آسینتوباکتر ازجمله عفونت های شایع بیمارستانی است که طی سال های اخیر، میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آن افزایش داشته است. هدف از انجام این مطالعه تعیین مقاومت دارویی به کلیستین در عفونتهای بیمارستانی با آسینتوباکترمقاوم به چند دارو(MDR) بود. مواد و روش ها:این مطالعه مقطعی طی سال ۱۳۹۷-۹۸ روی ۴۵ نمونه کشت خون یا مایعات بدن بیماران بستریدر بیمارستانسینایشهرهمدان انجام شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) با استفاده از نوارهای E-testو دیسک دیفیوژن برای بررسی مقاومت آسینتوباکتر نسبت به آنتی بیوتیک کلیستین بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نگارش ۱۶ تجزیه وتحلیل آماری شد. یافته ها:از مجموع ۴۵ بیمار، ۲۴ نفر (۳/۵۳ درصد) مرد و ۲۱ نفر (۷/۴۶ درصد) زن بودند. میانگین سنی بیماران ۹/۱۵±۰/۶۸ سال بود.تمامی نمونه ها با روش دیسک دیفیوژن نسبت به آنتی بیوتیک های سفتریاکسون، سفتازیدیم، سیپروفلوکساسین، سفپیم، ایمی پنم، مروپنم و آمپی سولباکتام مقاومت ۱۰۰ درصدی داشتند. از ۴۵ نمونهکشت بررسی شدهباMIC،۳۹نمونه (۷/ ۸۶ درصد) بهکلیستینحساسیتو ۶ نمونه (۳/۱۳ درصد) مقاومتداشتند. درروشدیسکدیفیوژن در ۲۱ نمونه (۷/۴۶ درصد) حساسیت، ۵ نمونه (۱/۱۱ درصد) مقاومو ۱۹ نمونه (۲/۴۲ درصد) مقاومتبینابینیبهکلیستیندیده شد. نتیجه گیری:بر اساس یافته های مطالعه کلیستین در برابر آسینتوباکتر مقاوم به چند دارو اثربخشی مناسبی دارد و در موارد آسینتوباکتر MDR به عنوان رژیم درمانی موثر در ترکیب با سایر آنتی بیوتیک ها می تواند استفاده شود.  

Authors

فریبا کرامت

Professor, Brucellosis Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

حمیدرضا قاسمی بصیر

Associate Professor, Department of Pathology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

عباس طاهر

Assistant Professor, Department of Anesthesiology and Intensive Care, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

عباس مرادی

Instructor, Department of Social Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

علی سعادتمند

MSc in Microbiology, Brucellosis Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

پوریا اوجی نژاد

General Practitioner, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :